3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'Türk Kürt kardeş, PKK kalleş!

Zonguldak’ta binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile ’Bayrağa Saygı Yürüyüşü’ düzenlendi.

Sivil toplum kuruluşları ile çeşitli parti temsilcilerinin katılımı ile düzenlenen yürüyüşe binlerce vatandaş katıldı. Madenci anıtında toplanan binlerce vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk anıtına doğru yürüyüşe geçti.

Gazipaşa Caddesi trafiğe kapatılırken AK Parti Milletvekili Polat Türkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katıldığı yürüyüşte, ’Bayrağa uzanan elleri kırarız’, ’Ya sev, ya terk et’, ’Türk Kürt kardeş, PKK kalleş’, ’Vatan sana canım feda’ şeklinde sloganlar atıldı.

Atatürk Anıtı önünde toplanan vatandaşlar İstiklal Marşı’nı okuyup, saygı duruşunda bulundular. MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, yaptığı konuşmasında, "Devletimiz bayrağımıza yapılan bu saldırıyı kimlerin ve amaçlarının ne olduğunu bildiği gibi, olaylar provokasyondur deyip bayrağa sapılan saygısızlığı geçiştirmeye çalışan hainleri de çok iyi bilmektedir" dedi. Vatandaşlar daha sonra ellerindeki Türk bayrakları ile dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 18:28:55
Güncelleme :27 Mart 2005 Pazar 14:05:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?