3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Türk Ocağı'ndan Türkiye toplantısı

Türk Ocağı tarafından düzenlenen gecede konuşan Türk Ocağı Genel Danışma Kurulu Üyesi Abdülkadir Sezgin, dinler arasında diyalogun ihanet olduğunu söyledi.


Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Lokali'nde Türk Ocağı tarafından "Zonguldak'tan Türkiye Profili" konulu bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi ve Türk Ocakları Genel Merkezi Danışma Kurulu Üyesi Dr. Abdülkadir Sezgin, Zonguldak Türk Ocağı Başkanı Erol Şeref, Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem, Kamu-Sen Başkanı Salih Alemdar, İl Müftüsü Refik Bulut, Türk Ocağı yönetimi, denetimi ve hars heyeti üyeleri katıldı.
Türk Ocağı Zonguldak Şube Başkanı Erol Şeref, konuşmasına Diyarbakır'da terör saldırısında şehit olan askerlerin yakınlarına baş sağlığı dileyerek başladı.

Diyarbakır Lice mevkiinde 9 askeri Hakkari'de ise 1 askerimizi şehit verdiğimizi anlatan Şeref, şöyle konuştu: "Toplam 10 askerimizi şehit verdik. Türkiye'nin ve şehit olan askerlerimizin ailelerine baş sağlığı diliyorum. Terör örgütünün 25 yıldır baş kaldırışını yaşıyoruz. Türkiye'de çok önemli ekonomik sıkıntılar yaşıyoruz. Baştaki yönetimin bir gaflet içinde olduğunu görüyorum. Burası Türkiye'dir ve burada yaşayan Türk Milleti'dir. Bunun ötesinde başka bir şey aramanın gereği yok. Türkiye'de yaşanan sıkıntıyı yüreğimizin içinde duyuyoruz. Biz bu ülkeyi Ermenilerden mi aldık, Kürtler'den mi aldık? Bu topraklar üzerinde hak talep edecek olan varsa o ancak Bizanslılardır. Türkiye'nin yaşadığı sorunların görülmesini istiyoruz ve Türk Milleti bu gidişe müsaade etmez ve etmeyecektir."


TÜRKİYE KÜRESEL EMPERYALİZMİN AĞINA DÜŞMÜŞ
Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi ve Türk Ocakları Genel Merkezi Danışma Kurulu Üyesi Dr. Abdülkadir Sezgin, Türk Ocakları'nın kuruluşunu hatırlatarak ülkedeki son durumu değerlendirdi.


Türk Ocakları'nın en eski kuruluşlardan biri olduğunu anlatan Sezgin, şöyle konuştu: "Türkiye'nin şartlarına bakarsanız 1912 yılından farklı değiliz. Türkiye 80 yıldır hiç savaşmamış bir ülkedir. Türkiye dünyanın en iyi 5. ordusuna sahip bir ülke. Ben Zonguldak'ın bütün ilçe ve köylerini gezdim. Zonguldak'taki sosyal yapıyı, etnik yapıyı gezdim gördüm. Zonguldak Karadeniz'in en güzel şehirlerinden biri. Emeğin ne olduğunu, ekmeğin nasıl kazanıldığını Zonguldak bilmiyorsa Türkiye'de hiç kimse bilemez.


Türkiye'de bu kadar bunalımı daha ne kadar taşıyacağız."
Küresel emperyalizm ne isterse Türkiye'nin yerine getirdiğini anlatan Sezgin, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye küresel emperyalizmin ağına düşmüş. Kimse Türkiye'nin sorunlarının farkında değil. Bu emperyalizme karşı bir güç oluşturursak her şeyin üstesinden geliriz. Bu topraklarda hain olmaz. Hainler dışarılardan alınıp satılır. İnsanların acılarını paylaşarak birlik ve beraberlik içinde olup daha güzel günlere gitmemiz gerekir. Eğer bunu yaparsak geleceğimiz çok daha güzel diye düşünüyorum."


Sezgin, toplantıda dinler arası diyalog çabaları konusunda bir soruya şöyle karşılık verdi: "Müslümanlar birbirleriyle birlik ve beraberlik içinde olmalıdır. Diğer dinlerle diyalog bizi bir yere getirmez. Diğer dindekiler bizi, biz diğerlerini ikna edemeyeceğimizden birbirimize yalan söyleriz. Diyalog ihanettir. Amaç başkadır."

İha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 13:27:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?