3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Türkiye Kamu-Sen'in eylem takvimi

KAMU-SEN GENİŞLETİLMİŞ ŞUBE BAŞKANLARI VE İL TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRİSİ

Türkiye Kamu-Sen Genişletilmiş Şube Başkanları ve İl Temsilcileri Toplantısı 2-4 Ekim 2009 Tarihlerinde Ankara-Kızılcahamam’da gerçekleştirildi.

Toplantıda Türkiye Kamu-Sen ülkeyi yakından ilgilendiren konular ve kamu görevlilerinin sendikal ve demokratik hakları ile ilgili görüş ve düşüncelerini belirterek ve hayata geçirilmek üzere eylem planı hazırladı. Toplantı sonrası Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Temsilcisi Salih Alemdar eylem takvimini kamu oyuna duyurdu.

Alemdar, “Bir kitle sendikası anlayışıyla başta kamu görevlileri olmak üzere, ülkemizdeki tüm kesimlerin temsilcilerinden birisi olan Türkiye Kamu-Sen, ülkemizin içinde bulunduğu, ülkemiz insanının ve vatanımızın geleceğini yakından ilgilendiren gelişmelere karşı hiçbir zaman duyarsız kalmamıştır, bundan sonra da kalmayacaktır. Ülkemizi farklılıklar üzerinden politika yaparak ayrışmaya götürecek her türlü açılımı reddediyor, ortak noktalarımızı ön plana çıkaracak, milli birlik ve beraberliğimizi koruyacak, dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarımızı güçlendirecek, daha sağlam bir demokrasi anlayışı içinde, aynı kaygı ve mutlulukları paylaşmamızı sağlayacak çabaları destekleyeceğimizi ilan ediyoruz. Türkiye Kamu-sen olarak, 2002 yılından beri kamu görevlilerimizin hak ve menfaatlerini korumak ve ilerletmek amacıyla kesintisiz olarak toplu görüşme masasına oturmaktayız. Bu süreçte konfederasyonumuz daima uzlaşma arayan, iyi niyetini koruyarak, toplu görüşme masasının sonuç alma mekanizması haline gelmesi için mücadele eden taraf olmuştur. Bugüne kadar gösterdiğimiz hoşgörü ve uzlaşma arzusu ne yazık ki sonuçsuz kalmıştır. Artık sözün bittiği yere gelinmiş, eylemlilik süreci başlamıştır. Bu anlayışla mücadele etmek, kamu görevlilerinin, emeklilerin, dul ve yetimlerin kısaca dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın kazanımlarını korumak, etkili bir eylemlilik süreci gerektirmektedir. Bizler Türkiye Kamu-Sen olarak, taleplerimizin karşılanması çerçevesinde, sesimizin duyulduğu her noktada yanlış uygulamalara son vermek, kamu görevlilerinin toplu sözleşme ve grev hakkı konusunda toplumsal duyarlılık oluşturmak üzere, eylemlilik sürecini başlatmış bulunuyoruz. Türkiye Kamu-Sen’in eylem takvimini iki bölüme ayırmıştır” dedi.

10 EKİM–31 ARALIK 2009 TARİHLERİNİ KAPSAYAN 1. DÖNEMDEKİ EYLEMLER

Salih Alemdar, 10 Ekim – 31 Aralık 200 tarihlerini kapsayan birinci dönem ve ikinci dönem eylemlerini şöyle sıraladı:

“Genel Başkanlar düzeyinde bütün siyasi partilerin ziyaret edilerek, kamu görevlilerine toplu sözleşme ve grev hakkı verilmesi konusunda hazırlanacak dosyaların sunulması. Eylemlerimizin nedenlerini ve haklı gerekçelerimizi anlatan kitlesel basın açıklamaları yapılması. Ülkemizde yaşanmakta olan sorunların dar ve sabit gelirlilerin üzerinde yeni yükler oluşturduğunu ortaya koymak için, işsiz, emekli, dul ve yetimlerin de sorunlarının gündeme getirilmesi. Açlıktan, yoksulluktan kurtulmanın yollarının Başbakandan öğrenilmesi amacıyla mektup yazılması. Konferans grupları oluşturularak bilgilendirme toplantıları yapılması. Bölgesel mitingler düzenlenmesi. İç hukuk yollarının tamamlanmasından sonra AİHM’ye başvuru yapılması. Kamuoyunu bilgilendirmek üzere gazete, dergi, TV ve billboardların kiralanması, ilan verilmesi, el ilanları hazırlanması. Basın merkezlerinin ziyaret edilerek, bilgilendirilmesi. T-shirt bastırılarak kamu görevlilerine dağıtılması, sonrasında soyunma eylemi yapılması. Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi gibi yargı kurumları başkanları ile görüşmeler yapılması, toplu sözleşme ve grev hakkının hukuk çevrelerinin de katkılarıyla tartışılmaya açılması. Sendikal baskı ve sürgünlerle, kadrolaşma konularında Mecliste araştırma açılmasının sağlanması. Tüm ülke çapında mesleki kuruluşların da desteği alınarak bir gün süreyle iş bırakma ve vizite eylemi yapılması. Başbakanlık ve kamu kurum ve kuruluşları önünde Konfederasyon genel merkez yöneticileri ve şube başkanlarının katılımıyla oturma eylemi yapılması. Kararlaştırılmış olup, bu eylemlere ek olarak sağlık hizmetlerinin sunumunda alınan katkı paylarını ve KEY Hesaplarında yaşanan hak gasplarını protesto etmek amacıyla eylemler yapılacak; gelişmelere ve gündeme göre haftalık basın açıklamalarıyla kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlanacaktır. 1 Ocak -1 Ağustos 2010 tarihlerini kapsayan 2. dönemdeki eylemler:

Başbakanlık ve kamu kurum ve kuruluşları önünde Konfederasyon genel merkez yöneticileri ve şube başkanlarının katılımıyla oturma eylemi yapılması. AK Parti il başkanlıklarının önüne siyah çelenk koyma ve kravat bırakma eylemi. Konferans grupları oluşturularak bilgilendirme toplantıları yapılması. Belirlenecek bir güzergahtan Ankara’ya yürüyüş. Bakanlar Kurulu üyelerinin ve AK Parti Milletvekillerinin her alanda protesto edilmesi. ‘Verdiniz de harcamadık mı?’, ‘Param olsa alışveriş yaparım?’ gibi sloganların afiş haline getirilerek hükümetin kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarının ilerletilmesi konusunda baskı altına alınması amacıyla kokart eylemi yapılması. Dileğimiz ve umudumuz siyasi iradenin kamu görevlilerine toplu sözleşme ve grev hakkını içeren yasal değişikliler başta olmak üzere, taleplerimizi bir kez daha gözden geçirmeleri ve olumlu cevap vermeleridir. Saygıyla tüm kamuoyuna duyurulur.”

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 09:09:04
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 12:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?