6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Türkiye Sirki Zonguldak’a geliyor

TÜRKİYE SİRKİ 22-24 OCAK’TA ZONGULDAK’TA

Türkiye’nin uluslararası gösteri standartlarına sahip Kültür Bakanlığı tarafından destekli ilk ve tek salon sirki olma özelliği taşıyan Türkiye Sirki Majestic (görkemli) adlı gösterisi ile Zonguldak Belediyesi'nin katkılarıyla 22-23- 24 Ocak 2010 tarihleri arasında Zonguldak’a gelecek.

Gösteriler, Zonguldak Kapalı Spor Salonunda sergilenecek. Türkiye Sirk ve Gösteri Sanatları Merkezi’nin kurucusu olan Ulaş Cankurt yaptığı açıklamada klasik sirki çöpe attıklarını kendilerini modern tiyatral sirk olarak yeniden oluşturduklarını belirtti.

Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref de konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Zonguldak'ın sosyal yaşamına renk ve canlılık katabilmek amacıyla çeşitli etkinlikler planladıklarını, Türkiye Sirki'nin de bu etkinliklerin pir parçası olduğunu söyledi. Belediye olarak bu tür projeleri önümüzdeki günlerde de hayata geçireceklerini ifade eden Belediye Başkanı İsmail Eşref, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kent halkının bu tür aktivitelere ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Gündelik yaşamın sıkıntıları ve koşturmacası içinde herkesin biraz renkliliğe, değişikliğe ihtiyacı var. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği bu alanda da üzerimize düşeni her zaman yapacağız."

TÜRKİYE SİRKİ 22-24 OCAK’TA ZONGULDAK’TA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 16:02:05
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 17:31:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?