3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Türkmen: Zonguldak sahipsiz değil

Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen mangal partisinin bu haftaki konuğu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen oldu. Türkmen, "Zonguldak’ı sahipsiz zannetmesinler. Köpeksiz köy bulmuşlar, değneksiz dolaşıyorlar" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, gazetecilerle biraraya gelerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zonguldak’ın sahipsiz olmadığını söyleyen Türkmen, "Şimdiye kadar herkes konuştu, biz sustuk. Köpeksiz köy bulmuşlar, değneksiz dolaşıyorlar. Ama Zonguldak’ı kimse sahipsiz sanmasın. Bundan sonra biz de konuşacağız. Sabır da bir yere kadardır. Zonguldak’ta kimse istediği gibi dans edemez" diye konuştu.

Son günlerde Zonguldak gündemini en fazla meşgul eden konuların başında Karaelmas Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (KEDAŞ) kapatılması konusunun geldiğini ifade eden Polat Türkmen, "İktidar partisinin devraldığı hükümet şartlarını görmezseniz, değişen dünyaya ayak uydurmayı iyi algılayamazsanız, sonsuz girdabın içine girersiniz. Biz millet ile bütünleşmeyi ilke edinerek, onların sorunlarını yerinde görerek politika yapıyoruz. Günü kurtarmak için politika yaparsanız kaybedersiniz. Biz kabiliyetlerini en iyi kullanan iktidar partisiyiz. Tabii ki KEDAŞ’ın Zonguldak’ta kalması iyi olurdu. Ancak bunun sadece psikolojik olarak iyi geleceğine inanıyoruz" dedi.

Kalkınmada öncelikli yöre konusuna da değinen Türkmen, "Zonguldak daha önce de kalkınmada öncelikli yöreler arasındaydı. Ama şu ana kadar bundan bir menfaat sağlanmamıştır. Hiç bir yatırım gelmemiştir. İlçeler arasındaki yatırım payının eşit olmadığı düşüncesine ise katılmıyorum. Her ilçenin kendine has özellikleri var. Çaycuma, Devrek, Gökçebey, Ereğli ve Alaplı’da yatırımlar önemine ve önceliğine göre olmuştur. Hiçbir yer diğer yerin önüne geçmemiştir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 14:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?