3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Turnuvanın ödülü keçi ve oğlak

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesi ve Çaycuma ilçesine bağlı sınır köyleri tarafından keçi ve oğlak ödüllü futbol turnuvası düzenlendi. Şampiyon olan takım, önce kupayı sonra keçiyi havaya kaldırdı.


Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine bağlı Örmeci ve Çaycuma ilçesine bağlı Karabaş Köyü organizatörlüğünde çevre köylerde bulunan 14 takımın katılımıyla futbol turunvası düzenlendi. 2.5 aylık grup ve eleme usulü yapılan maçlarda finale kalan Kayabaşı Merkez Spor ile Kayabaşı Gençlikspor, Bakacakkadı Beldesi sahasında şampiyonluk mücadelesi verdi. Aşırı sıcak ve güneşli havaya rağmen, kadınlı erkekli, yaşlısı çocuğu yaklaşık 2 bin 500 seyirci maçı izledi. Renkli görüntülere sahne olan turnuvanın yan hakemleri,
hakem kıyafetlerinin olmaması nedeniyle sivil kıyafetlerle maça çıktı. Kayabaşı Merkezspor'lu oyuncu Serhat Torlakoğlu, bir pozisyonda kolunun üzerine düştü.

Kolu kırılan oyuncu Serhat'a, sahada sağlık görevlilerin yerine bekleyen Gökçebey Belediyesi ambulansının görevlileri müdahale etti. Büyük paniğin yaşandığı stattaki ambulans, çim sahanın içerisine girerek, futbolcuyu aldı. Kolunda 2 ayrı kırık olduğu tahmin edilen Serhat, Gökçebey Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.


2 futbolcusu kırmızı kart gören Kayabaşı Merkezspor, müsabakayı 3-1 kazandı. Galatasaraylı sempatikliği, heyacanı ve gol sevinci yönünden eski yönetici Rahim Albayrak'a benzeyen Kayabaşı Merkezspor'un antrenörü Hayri Karakök, takımının attığı 2 golde ezilme tehlikesi yaşadı. Golün ardından saha kenarında antrenörler için ayrılan alanda koşarak tur atan Karakök, sonra futbolcunun üzerine koştu. Futbolcuların ve seyircilerin de üzerine atladığı Karakök, en altta kaldı.

Diğer oyuncular ve seyircilerin
yardımıyla Karakök, yeniden ayağa kaldırıldı. Şampiyonluk kupasını Gökçebey Kaymakamı Çetin Kılınç'ın elinden alan Hayri Karakök, sonra alana getirilen keçiyi teslim aldı. Antrenör Karakök, önce kupayı sonra da keçiyi havaya kaldırarak sevinç gösterisini sürdürdü. Şampiyon oldukları için mutluluğunu dile getiren Karakök, keçinin ise mangalda çevirmeye götürdüklerini, futbolcu v eköylülerle birlikte ziyafet çekerek, şampiyonluğu kutlayacaklarını söyledi.
Karakök, ve futbolcular, minibüsün içerisine binerken keçi de minibüsün üzerinde ziyafetin verileceği Çayköy Piknik ve mesire alanına götürüldü.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 20:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?