3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Üç yeni cenaze nakil aracı alındı

Bir dönemlerin göç alan kenti olan Zonguldak’ta, belediye tarafından alınan cenaze nakil araçları ile cenazeler şehirlerarası yolculuğu otobüs bagajlarında götürülmekten kurtarıldı.


Türkiye Taşkömürü Kurumu nedeniyle Cumhuriyetinin ardından uzun yıllar göç alan kent durumunda bulunan Zonguldak’a, ülkenin bir çok yerinden gelerek taşınmış insanların cenazeleri, memleketlerine şehirlerarası yolcu otobüslerinin bagajlarında nakil ediliyordu. Yarım asırı aşkın süren cenaze nakil sorunu, Zonguldak Belediyesi tarafından alınan yeni araçlarla çözüme kavuşturulmuşt. Uzun yıllar sadece 1 nakil aracı bulanan Zonguldak Belediyesi, alınan soğutma, bekletme ve cenaze yıkamaya imkan veren özelliklerdeki 3 yeni araçla, Türkiye’nin her tarafına cenazeler sorunsuz bir şekilde taşıyor. 2006 yılında toplam 120 bin YTL’ye mal olan araçlar, bugüne kadar 10 bin kilometrenin üstünde yol kat ederek yaklaşık 40 vilayete cenaze taşıdı.

Cenazeleri otobüslerin bagajlarından kurtardıklarını anlatan Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, “Zonguldak’ımız göç alan bir il olması nedeniyle burada Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanlarımız yaşamaktadır. Cenazeleri de belediyelerin soğutma sistemli bir cenaze aracı bulunmaması nedeniyle şehirlerarası otobüslerin alt kısımlarında taşınıyordu. Bu da cenazeye eziyet olurken, saatler süren yolculuklarda cenazenin kokmasına ve bozulmasına neden oluyordu.

Şimdi aldığımız soğutmalı ve cenaze yıkanabilir özellikte ki araçlarla bu sorunu ortadan kaldırdık. Türkiyenin dört bir yanına cenazeleri bu araçlarımızla gönderiyoruz. Araçlarımız 2 yıldır 100 bin kilometrenin üstünde yol kat etti. Halkımızın sadece iyi gününde değil acı gününde de yanında olmaya gayret gösterdik” dedi
Cenaze nakil araçları için maddi durumu iyi olanlardan yakıt parası alındığını, maddi durumu olmayanların ise cenazelerinin naklinin de tamamen belediye imkanları ile karşılandığını da kaydetti

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 13:22:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?