3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Uçar: Değerlerimizle oynamayın

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen konferansta konuşan ADD Genel Yönetim Kurulu Üyesinin sözlerine tepki gösterdi.


AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, 20 Şubat 2009 da Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi tarafından düzenlenen "Çağdaş Cumhuriyeti Kuşatma Operasyonu, Din İstismarı" konulu panelde konuşan ADD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Şahin Filiz'in, İslami değerler ve Osmanlı'ya karşı ağza alınmayacak sözler sarf ettiğini açıklayarak tepki gösterdi.
Filiz'in maksadını aşan sözlerinin toplumun huzurunu bozacak düzeyde olduğunu söyleyen Uçar, şöyle konuştu: "GMİS Şemsi Denizer Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panelde konuşan ADD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Şahin Filiz'in manevi değerlerimizle alay edercesine söylenen ve maksadını aşan sözleri, toplumun huzurunu bozacak niteliktedir. İslamiyet'in en önemli mekanlarından biri olan camileri, 'İsraf' ve 'Hiçbir sosyal faydası bulunmayan mekanlar' olarak nitelendirmesi ve bir takım değerlere saldırılması neyin ürünüdür?"


Tepkilerinin sadece değerlerimizle alay edercesine konuşan Prof.Dr. Filiz'e değil asıl bu konuşulanları dinleyip alkış tutanlara olduğunu anlatan Hamdi Uçar, sözlerine şöyle devam etti: "Böyle konuşup insanlarımızı tahrik edenler kadar bu tahriklere tepki göstermeyenler de sorumludur. Kur'an Kursu ve başörtüsü açılımları ile dikkat çeken CHP'li siyasetçilerden hiçbir tepki çekmemesi ne derece samimi olunduğunu ortaya koymuştur. Başka dine inananlara bile hoşgörü ile yaklaşan İslamiyet'i siyasete ve
siyaseti ise bölücü emellerinize alet etmekten artık vazgeçin. Toplumu gerebilecek söylemlerde bulunanları ve bu söylemlere tepki göstermek yerine alkış tutanları kınıyor, öz değerlerimize karşı daha duyarlı olmaya çağırıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 17:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?