3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Uçar adaylığını açıkladı

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıklayarak birliktelilik mesajı verdi.


AK Parti Zonguldak İl Başkanlığına, eski başkan Celil Uzun’dan sonra Hamdi Uçar da aday olduğunu açıkladı. Parti binasında düzenlenen toplantıya Uçar’a destek veren yönetici ve ilçe yönetimleri de katıldı.


AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar parti binasında yaptığı açıklamada, “Bugün önemli, güzel bir gün. Bugün hepinizin bildiği gibi teşkilatlarımızın, yerel merkezimizin yerel seçim, genel seçim ve teşkilat çalışmaları, ardından genel merkezimizin tespit etmiş olduğu tarih, takvim açıklandı. İlk kongremizin takvimi teşkilatımıza tebliğ edildi, gönderildi. 7 Haziran itibariyle il kongremizi Ak Partiye yakışır bir şekilde, Ak Partililere yakışır bir şekilde coşku dolu, eğlence dolu bir kongre yapmak için kolları sıvadık, yollara çıktık. İl kongresi gerçekten çok önemli bu süreç hem teşkilatlarımızı, hem partimizi hem Zonguldak’ımızı çok yakından ilgilendirdiği için bütün partililerimizi davet ettik. Bu açıklamayı daha önce niçin yapmadık? Çünkü biz mevcut ilçe başkanı sıfatıyla genel merkezimizin bize resmi olarak herhangi bir tarih göndermediği, Zonguldak il kongresinin takvimini tespit etmediği için böyle bir adaylık açıklama gereği duymadık. Ama Cuma günü bize tebliğ edildikten sonra, il teşkilatımızın kongresi belli olduktan sonra arkadaşlarımızla birlikte ilçe teşkilatı arkadaşlarımızla, delege arkadaşlarımızla, milletvekillerimizle bir araya geldik. Böyle bir takvimin açıklamasından sonra bizimde bu süreç içerisinde tavrımızın, tutumumuzun kamuoyuna deklare edilmesi, paylaşılması adına böyle bir basın toplantısı düzenleme gereği duyduk. Siyaset gerçekten çok farklı bir dal, siyaset insan kazanma sanatı, siyasetin içerisinde özellikle giren insanlarımızın bu siyasette temsil ettiği misyonu daha ileriye taşıyabilmek için çok büyük fedakarlık vermesini hepiniz biliyorsunuz. Biz de yaklaşık 7 yıllık dönem içerisinde ekibimizle, teşkilatımızla Zonguldak’ta Ak Parti’nin bayrağını zirveye taşımak için gece gündüz çalıştık. Tabi hayatın her kademesinde olduğu gibi siyasette de zaman zaman inişli çıkışlı dönemler her zaman oluyor. Bu demek değildir ki Ak Parti’nin Türkiye ve Zonguldak’ta yerel seçimler sonucu siyasi inişi asla akla gelmemelidir. Her basın toplantımızda şunu ifade ediyoruz. Bunu neden söylüyorum genel seçimlerin yerel seçimlerle mukayese edilmeyeceğini, yerel seçimlerde adayların işlerinin ön plana çıktığını hepiniz çok daha iyi biliyorsunuz. Ama 2002 yılında yapılan seçimlerde, 2004 yılında yapılan seçimlerde, 2007 yılında yapılan seçimlerde birlik beraberlik içerisinde, muhalefetle birlikte, parti içinde ki muhalefet arkadaşlarımız olsun gece gündüz çalışarak bu partinin bayrağının göndere diktiler, başarıya ulaştık.

Daha önemlisi 2007 yılında yapılan seçimlerde 2002 genel seçimlerle orantılı bir değerlendirme yaparsanız Ak Parti’nin oyu Zonguldak’ta %40 düzeyinde artmış oldu. Tabi Türkiye genelinde bir değerlendirme yaparsanız Ak Parti’nin %8’lerde ki oy düşüşüne bakarsanız Zonguldak’ta ki oy oranlıyla ilgili seçmen sayımızla değerlendirirseniz %2,8’lik bir gerileme görünüyor ama Türkiye’de en az oyu düşen 8, illerden bir tanesiyiz. Bunda bütün arkadaşlarımızın emeği var. İlçe başkanlarımızın özellikle katkısı var. Özellikle yerel seçimlerde 20 tane belediyemizi kazanmıştık, bu seçimlerde 19 tane belediyemiz oldu. Ama bazı yerlerde seçimleri tekrar Ak Parti’ye kazandırma fırsatı buldu. Şimdi bu süreçlerden geldik, geçtik. Tabi teşkilatların birlik beraberliği için, bundan sonra ki süreç gerçekten çok önemli. Eğer gerçek dava adamıysanız, eğer davanıza hizmet etmek için bu yola koyulmuşsanız karşılık beklemeden, kimseyi kırmadan, dökmeden eğer siyaset insan kazanma sanatı ise biz bu sanatı icra etmek için buraya geldik. Biz bundan sonra ki süreçte 7 Haziran’da yapılacak il kongresinde bütün arkadaşlarımız istişare ederek, yetkili kollarımızla görüşerek bu süreçte ben Ak Parti İl Başkanı olarak bu süreci tamamlamak istediğimiz arkadaşlarımızla birlikte görüştük. Tekrar aday olduğumu sizlerin huzurunuzda deklare etmek istiyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 18:36:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?