3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Uçuşlar ne zaman başlıyor?

Zonguldak Valisi Erdal Ata, tıraşlamanın devam ettiği Zonguldak Havaalanı ile ilgili "Öger Türk firmasının hedefi, Haziran ayından itibaren uçak seferlerini başlatmak" dedi.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Zonguldak Valisi Erdal Ata, makamını ilköğretim okulu öğrencisi Yağmur Bostancı’ya bıraktı. Devir teslim töreninin ardından basın mensupları Zonguldak Havaalanı ile ilgili Küçük Vali’ye ilgili sorular sordu. Soruları Küçük Vali’nin cevaplandıramayacağını söyleyen Vali Erdal Ata, havaalanı ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Almanya'daki iki hava yolu şirketinin uçak seferleri yapmayı düşündüğü bize iletildi. Öncelikli olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nce kontrol uçağının havaalanına gelerek rapor hazırlaması talep edildi. Ayrıca, bölge haritalarında havaalanı çevresindeki dağın tıraşlanmış şekliyle gösterilip hava yolu şirketlerine gönderilmesi gerektiği belirtildi. Bu konuda çalışmalara başlandı. Öger Türk firmasının hedefi, önümüzdeki Haziran ayından itibaren uçak seferlerini başlatmak. Biz de gerekli gayreti gösteriyoruz."


Vali Erdal Ata, Zonguldak’taki kentleşmenin maden ocaklarının üretim alanı içerisinde olmasından dolayı sıkıntı yaşandığını belirtti. Ata, Site Mahallesi bölgesinde zengin kömür yatakları olduğunun tahmin edildiğini söyledi. Ata, "Yerleşim yerleri altında zengin kömür yatakları olan bölgede arazi bulmakta zorlanıyoruz. Okul ve hastane yapmak istiyoruz ama arazi yok. Yaklaşık 13 yıl önce yapılan spor salonu ihalesinin ardından yüklenici firmaya halen yer gösterememişiz. Ülkemiz büyük depremlerin ardından 50-60 bin yeni konut ve çok sayıda yeni iş yeri üretti.

Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlet. İstenmesi durumunda kenti başka yerde yeniden inşa etme imkanı var. Ancak bunu merkezi hükümetin, halkın ve siyasilerin de istemesi gerekiyor. Bunun için de büyük kaynak aktarılması lazım. Ancak kentsel dönüşüm alanında yeni konutların üretilmesi şarttır. Böylece çarpık kentleşmenin önüne geçilecektir" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 19:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan Miyanyedi IP: 80.132.12.xxx Tarih : 24.04.2009 15:26:05

Umarim olur.Artik Gurbetcinin sabri kalmadi.