4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Ulaşım olumsuz etkilendi

Zonguldak'ta aniden bastıran kar dolayısıyla ulaşım olumsuz etkilendi. Sürücülerin hazırlıksız yakalandığı Zonguldak-İstanbul karayolu, yoğun kar ve yolda kalan araçlar sebebiyle 10 saat ulaşıma kapalı kaldı. 

Zonguldak'ta sabah saatlerinde sağanak yağışın dolu ve kara dönüşmesinin ardından Zonguldak-İstanbul yolu felç oldu. Hazırlıksız yola çıkan sürücüler, yoğun kar yağışı sebebiyle 20 ila 30. kilometreleri arasında yolda kaldı. Karayolları, Bölge Trafik ve jandarma ekiplerinin çabalarıyla belirli aralıklarla ulaşıma açılan yol akşam saat 18.00 sıralarına kadar ulaşım aksadı. Uzun yol taşımacılığı yapan otobüsler saatlerce süren gecikmelerin ardından giriş ve çıkış yapabildi. 

Gün boyu arazi takviyeli sivil araçla güzergahı kontrol eden Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar, "Güzergahta kalan araçlar köy hizmetleri ve ekiplerimizle birlikte yoğun bir çalışmayla kurtarılmaya çalışılıyor. Karın çok yoğunluğundan kaynaklanan bir tıkanma var. Yolda kalan araçlar nedeniyle de yol tamamen trafiğe kapanmıştır. Çalışmalar devam ediyor. Yolda tek şeritten ulaşım sağlanacak" dedi.
Jandarma ve polis ekipleri, güzergahlarda araç sürücülerini ikaz ederek, her iki yönden geçişlere izin verilmedi.
Akşam saatlerinde yapılan çalışmalar sonucunda tek şeridi açılabilen yolda, zincirli araçlara tek şeritten geçiş izni verilirken, zincirsiz araç ve TIR'lara izin verilmedi. Ayrıca ulaşımın tek şeritten sağlandığı yolda yoğun kar yağışının devam etmesi dolayısıyla yetkililer, zincirsiz çıkılmaması konusunda sürücüleri uyardı.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2006 Pazar 02:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?