3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Umre kayıtları başladı

2008 yılında umre turları için Zonguldak'ta kayıtlara başlandı.

Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut, 2008 yılındaki Umre turları için müracaatları kabul etmeye başladıklarını belirterek kayıt işlemleri ve umre yapmak isteyenlere geniş bilgi verilebilmesi amacıyla Umre Danışma Merkezi'ni kurduklarını söyledi.

2008 yılı umre turları kayıtlarının başladığını anlatan Bulut, "Umre, hacdan farklı olarak daha geniş bir zaman diliminde yapılır. Diğer İslam ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de kontenjan darlığı nedeniyle 2. kez hacca gidilemediğinden, umre talebi her geçen yıl artmaktadır. Dolayısıyla maddi ve manevi hayatını gözden geçirmek açısından, imkanı olanların umreyi tercih etmeleri önemli bir fırsattır" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, kendisine verilen görev ve yetki doğrultusunda İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esasları kapsamında din konusunda toplumu aydınlatmak amacıyla hac ve umre organizasyonlarına önem verdiğini belirten Bulut, şöyle konuştu: "Umre'de hac gibi bilgi ve rehberliğe dayalı bir ibadet olması nedeniyle de vatandaşlarımızın dini konularda aydınlatmak ve yardımcı olmak üzere ehil elemanlar görevlendirmekteyiz."

Refik Bulut, ekonomik duruma göre hazırlanan turlar hakkında şu bilgileri verdi: "İnsanlarımızın izin süresine, iş durumuna, imkan ve tercihlerine uygunluk açısından tur düzenleniyor. Otel-1. tip (lüks), Otel-2.tip, Otel-3. tip, Normal-1 ve Normal-2 (Ekonomik) tipler ile özel Ramazan programları olmak üzere değişik süreler ve farklı kategorilerde umre turları düzenlenmiştir. Umre turlarına katılmak isteyenler müftülüğümüzde kurduğumuz umre danışma merkezlerinden daha detaylı bilgi alabilirler."

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 12:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?