3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ünlü kalp cerrahı konferans verecek

ZERÇEV ve ERİŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kır, ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in 29 Kasım Cumartesi günü Kdz. Ereğli'de vereceği konferansa herkesi davet etti.


ZERÇEV tarafından düzenlenen Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında, ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in, konferans vermek üzere Karadeniz Ereğli'ye geleceğini söyleyen Cevat Kır, herkesi konferansı dinlemeye davet etti. Kır, şunları söyledi:
“Zonguldak, Ereğli ve Çevresini Kalkındırma Derneği'nin (ZERÇEV) başlattığı Sosyal Sorumluluk Projeleri devam ediyor. Ünlü Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, dünyada ve ülkemizde ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan kalp ve damar hastalıklarının önüne geçmek için, birey olarak neler yapabileceğimizi 29 Kasım 2008, Cumartesi Saat: 14:00'da Erdemir Kültür Merkezinde, Karadeniz Ereğlilerle paylaşacak. ZERÇEV, Zonguldak ve Karadeniz Ereğli bölgesinde tüm kesimleri ilgilendiren sorunların çözümü için Sosyal Sorumluluk Projeleri üretiyor.”
ZERÇEV Başkanı Cevat Kır, Karadeniz Ereğli'nin imari ve ekonomik konularla birlikte kültürel, sanatsal ve eğitim konularında da gelişim kaydetmesi gerektiğini vurguladı. Hizmet için bireyi hedef aldığını ve ayrım gözetmeksizin her bireyin bu projelerden faydalanmasını arzu ettiğini söyleyen Cevat Kır, aynı zamanda doğru temeller üzerine oturtulmuş plan ve projelerle, insana değer veren hizmet anlayışıyla, Karadeniz Ereğli'de yeni bir dönem başlattıklarını belirti. Yazılı açıklamada Sönmez hakkında şu bilgilere yer verildi:


“Prof. Dr. Bingür Sönmez, asistanlık yaptığı Londra St. Thomas Hastanesi'nde 3 yıl çalışarak, koroner cerrahisi eğitimini tamamladı. İstanbul Üniversitesi Kardioloji Enstitüsü'nde göreve başladı. Profesör oldu. Kadir Has Üniversitesi ve Florance Nightingale Hastanesi'nde Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı olarak çalıştı. Halen İstanbul Memorial Hastanesi'nde Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı olarak çalışmaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında 23 derneğin üyesi olan Sönmez; boş vakitlerinde ameliyat yapmakta ve hasta kaybetmeyi sevmemektedir."

İha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 13:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?