3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ustalık belgesinde süre uzatıldı

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, TESK kalfalık ve ustalık belgesi için müracaat etmeyen esnaf ve sanatkarlara 3 aylık süre verildiğini kaydetti.


Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, köftecilik, kebapçılık, dönercilik, kokoreççilik, ciğercilik, tantunucilik, lahmacunculuk, pidecilik, simit imalatı, börek, poğaça, çörek imalatı manikür, pedikürcülük ve ağdacılık meslek dalları ile ilgili yaşanan sorun nedeniyle sınavsız TESK ustalık-esnaflık belgelerin verilmesine ilişkin 1 Mayıs 2007 tarihinde başlayan ve 31 Temmuz 2008 tarihinde sona eren 3 aylık sürede yararlanılamadığını kaydetti. Coşkun, TESK kalfalık ve ustalık belgesi için hala müracaat etmeyen esnaf ve sanatkarlara 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren 3 aylık bir süre daha verildiğini belirtti. Coşkun, konuşmasına şu şekilde devam etti:


"Esnaf ve Sanatkarlık Mesleklerini ayırma komisyonu çalışmaları sırasında Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileri ile diğer komisyon üyeleri arasında 3308 sayılı kanunun çıraklık eğitimi uygulama kapsamı içinde olup, olmadığı konusunda görüş ayrılığı yaşayan köftecilik, kebapçılık, dönercilik, kokoreççilik, ciğercilik, tantunicilik, lahmacunculuk, pidecilik, simit imalatı, börek, poğaça, çörek imalatı, manikür-pedikürcülük ve ağdacılık gibi mesleklere ilişkin uygulamanın 20. Meslek Eğitim Kurulu gündemine alınacağı ve alınan kurul karar çerçevesinde işlem yapılacağı bildirilmiştir. 20. Mesleki Eğitim Kurulu 10 Temmuz 2008 tarihinde toplanarak karar çerçevesinde, köftecilik kebapçılık, dönercilik, kokoreççilik, ciğercilik, tantunucilik, lahmacunculuk, pidecilik, simit, imalatı, börek, poğaça, çörek imalatı, manikür, pedikürcülük ve ağdacılık meslek dallarında ilgili esnaf odalarımızca 14 Ocak 2008 tarihinde çıkan yönetmelikle sınav ve belgelendirme yapması mümkündür. Bu meslek dalları ile ilgili yaşanan sorun nedeniyle ilgili odalarımız sınavsız TESK ustalık-esnaflık belgelerinin verilmesine ilişkin 1 Mayıs 2008 tarihinde başlayan 31 Temmuz 2008 tarihinde sona eren 3 aylık süreden yararlanamamış, belirtilen meslek dallarında faaliyet gösteren üyelerimizin belgelendirilmesi yapılamamıştır. TESK kalfalık ve ustalık belgesi için hala müracaat etmeyen esnaf ve sanatkarlarımıza 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren 3 aylık bir süre daha verilmiştir. Esnaf odalarına belge almak için 3308 sayıl Mesleki Eğitim Kanunu dışında kalan tüm esnaf ve sanatkarlar müracaat edebilir."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 13:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?