3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Uygulamalı tarım dersi

Kdz. Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından bir süre önce verilmeye başlanan tarım dersi, öğrencilere uygulamalı olarak doğal ortamda öğretilmeye başlandı. Öğrenciler gerçek ağaç fidanlarını budadı, çukur açtı ve fidan dikti.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesinde bulunan Ormanlı İlköğretim Okulu'nda 8. sınıf öğrencilerine bir süre önce Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından Tarım Dersi verilmeye başlanmıştı. İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi İmdat Aydın tarafından öğrencilere ilk olarak teknik bilgiler verildi.

Teknik derslerin ardından öğrencilere fidan dikimini, ağaç budaması ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında uygulamalı eğitimler verildi. Ormanlı İlköğretim Okulu Müdür Vekili Mustafa Ünal, uygulamalı tarım dersindeki amaçlarının öğrencilere teknikten çok pratik bilgileri öğretmek olduğunu söyledi.

Ünal, "Bilindiği gibi bu bölge tarıma dayalı bir bölge olduğu için bu dersteki ana hedefimiz çocuklarımızın ve öğrencilerimizin günlük yaşantıda kullanacakları temel becerileri kazandırmaktır" dedi. İlçe Tarım Müdürü Hakan Tekin yaptığı açıklamada, öğrencilere fidan dikmeyi öğrettiklerini söyledi.

Tekin, "Fidan dikerken kök terbiyesi nasıl yapılacak, çukur nasıl kazılacak, fidan hangi yöne doğru dikilecek, bu gibi teknik özellikleri çocuklarımıza anlattık. Çocuklarımız fidan dikmeye öğrendi. Bundan sonra tarımın diğer alanlarında anlatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Öğrenciler anlatılan dersleri dikkatli bir şekilde dinlerken ağaç fidanlarını dikmede zorlanmadı. Çoğu öğrenci geçmişte fidan dikerken yanlış dikim yaptıklarını ve yanlış bilgiler bildiklerini söyledi. Öğretilen konuları büyüklerine de anlatacaklarını söyleyen öğrenciler, ileride öğretmen ve ziraat mühendisi olacaklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 17:37:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?