3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Uyuşturucu tacirlerine operasyon

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, jandarmanın uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 10 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. 

Alınan bilgiye göre, Ereğli şehir merkezi ve köylerinde uyuşturucu satışı yapıldığı yönündeki istihbaratı değerlendiren İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na bağlı ekipler, İl Emniyet Müdürlüğü'nün de desteğini alarak 1 hafta önce birçok ev ve işyerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda ilk önce 16 kişi gözaltına alınırken, bazı ifadeler doğrultusunda yeni isimlere ulaşıldı. 

Jandarma ekipleri, uyuşturucu tacirlerinin ele başının Düzce ili kaynaklı olduğunu tespit etmesi üzerine operasyonu Düzce iline kaydırdı. Operasyon sonunda Düzce'de Haydar T. ve Bülent K. isimli şahıslardan aldıkları uyuşturucu ve silahları Ereğli, köyleri ve Zonguldak merkezde piyasaya süren Ali A., Ahmet Ö. ve Cavit A. isimli şahıslarla onların adamları olduğu öğrenilen Soner Ö., Ali Y., Ahmet Y., Murat Y., ve Gökmen G., gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerine yapılan aramalarda ise 1 kilo esrar ile 2 tabanca, 3 av tüfeği, 1 tarihi kılıç ve bu tabancalara ait çeşitli marka 50 adet mermi ele geçirildi. 

Jandarmadaki sorgusu tamamlanan zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında akşam saatlerinde Ereğli Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlıların adliyedeki sorgusunun sürdüğü bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 19:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?