3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Uzman doktorların mesaisine tepki

Zonguldak Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Abdurrahman Uysal yaptığı açıklamada, uzman doktorların mesai dışında acil serviste görev yapmaları yönündeki uygulamaya tepki gösterdi.


Abdurrahman Uysal yaptığı açıklama da mesai dışında acil serviste görev yapacak doktorların bazı branşlarda sınırlı kalmasına tepki gösterdi. Uysal, “Sağlık Bakanlığı, asistan ve pratisyen hekimlerin ilk müdahalesinden sonra gerekli tıbbi tedavide bulunulması, zaman kaybının en aza indirilmesi ve acil hastaların başka sağlık kuruluşlarına sevkinin önlenmesi için uzman doktorların mesai dışında acil serviste görev yapmaları yönünde bir uygulama başlattı.

Bakanlık, 16 Aralık 2005 de ve 08 Şubat 2006 tarihlerinde yayınladığı uzman hekim branş nöbeti genelgesinde, Acil nöbet hizmetlerinin, öncelikle iç hastalıkları, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum ile çocuk sağlığı ve hastalıkları branşlarında planlanması gerektiğini belirtti. Beyin ve sinir cerrahisi, ortopedi ve travmatoloji, nöroloji, kulak burun boğaz hastalıkları, göz hastalıkları, üroloji gibi branşlarda ise yine 4 ve daha fazla uzman hekim bulunması durumunda, ihtiyaç duyulması halinde branş nöbet hizmeti verilmesi gerektiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı 2005 ve 2006 yıllarında bir düzenleme yapmasına rağmen üzülerek ifade etmek istiyorum ki, Zonguldak İlimizde bulunan hastanelerin acil servislerinde vatandaşlarımıza uzman hekimlerce acil müdahale hizmeti verilmesi uygulamasına maalesef halen başlanmadı.

Hastane acil servislerinin gece nöbetlerinde, Sağlık Bakanlığının yaptığı düzenleme doğrultusunda çeşitli branşlarda uzman hekimlerinin bulundurulması halinde hizmet kalitesinin, hasta memnuniyetinin artırılması ve vatandaşlarımızın sağlığı açısından oldukça önemlidir. Ülkemizde pek çok ilde başlayan bu uygulama yayınlanan genelge hükümleri doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane başhekimlerince değerlendirilerek bir an önce başlanmalı” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 19:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?