3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Vali Ata, işsizliğe değindi

Zonguldak Valisi Erdal Ata, piyasaya arz edilen iş gücü ile piyasanın talep ettiği iş gücünün bir noktada birleşmediğini söyledi.

Ata, ihtiyaç duyulan kalifiyeli elemanların yetiştirilmesinin krizi aşmak için büyük önem arz ettiğini dile getirdi.


Zonguldak Valiliği Binası’nda İl İstihdam Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda işsizlik sorunu gündeme geldi. Toplantının Başkanlığı’nı yapan Vali Erdal Ata, krizlerin devamlılığının olmadığını, ihtiyaç duyulan nitelikli kalifiyeli elemanların yetiştirilmesinin krizi aşmak için büyük önem arz ettiğini söyledi.

Vali Ata, İstihdam kurullarının asıl amaçlarının niteliksiz iş gücünde düzenlenecek olan mesleki eğitim kurslarında yetiştirilenlerin işadamlarının ihtiyaç duyduğu yerlerde iş sahibi yapmak olduğunu kaydetti. Toplantı Başkanı Ata işsizlik ve kalifiyeli eleman yetiştirme konusundaki hedeflerin yer aldığı konuşmasında şöyle dedi: “Türkiye ve ilimizde en önemli sorunların başında işsizlik geliyor. Dünyada yaşanan global krizinde etkilerini bizlerde hissediyoruz.

Ama eminin bu krizler gelip geçicidir. İleriki dönemlerde gerek ilimiz gerekse sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğunu nitelikli kalifiye elemanların yetiştirilmesi de krizi aşmak için büyük önem arz ediyor. Bir taraftan işsizlik olduğunu duyuyor ve söylüyoruz ama her gün gazete ilanlarında da yüzlerce ve binlerce eleman arandığını görüyoruz. Demek ki piyasaya arz edilen iş gücüyle piyasanın talep ettiği iş gücü bir noktada buluşmuyor.

Asıl istihdam kurulların amacı bu olmalı. Sanayici ve iş adamlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli kalifiyeli elemanları meslek okullarında okuyanları veya okuma imkanları bulamayanları niteliksiz iş gücünde düzenlenecek olan mesleki eğitim kurslarında eğiterek belirli bir meslek sahibi yapmak. Kaliteli iş gücü olarak yetiştirip piyasanın ihtiyaçlarını karşılamak hedefimiz olmalı.”


İş-Kur İl Müdürü Cemal Yiğit ise, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) çıkan ve dünyaya yayılan ekonomik krizden en az etkilenen illerden birinin Zonguldak olduğunu söyledi. Ekonomik krizden Türkiye’deki bazı sektörlerin de etkilendiğini söyleyen Cemal Yiğit, “ABD’de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan ekonomik krizin yaşandığı günlerdeyiz.

Ülkemizde bundan sektörler bazında az çok etkilenmiştir. Memnuniyetle ifade edeyim ki, bu krizden en az etkilenen illerden biri de Zonguldak’tır. Bu süreçte Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) 3 bin kişinin işe alınması, diğer yandan ilimizin büyük kuruluşu Erdemir’den ve diğer iş yerlerinden işçi çıkarılmaması Zonguldak için büyük şanstır” diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 12:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?