3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Vali Ata 'Kadınlar Günü'nü kutladı

Zonguldak Valisi Erdal Ata, Kadınlar Günü’nü kutladı.
Zonguldak Valisi Erdal Ata yayınladığı mesajında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Gelişmiş ülkelerde kadınlara eşit hakların kazandırılması yönünde önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade eden Ata, ülkemizde de Atatürk’ün öncülüğünde kadın hakları konusunda iyi bir konuma gelindiğinde Türk Kadını’nın dönemin koşullarına göre pek çok ülkede olmayan haklar elde etmesine imkan sağlandığını belirtti. Ata mesajında şu sözlere yer verdi:


“Kadınların ABD’nin New York kentinde eşit haklara sahip olma yolunda başlattıkları mücadelenin başlangıç tarihi olan 8 Mart 1857 yılından günümüze kadar olan süreçte gelişmiş ülkelerde kadınlara eşit hakların kazandırılması, verilmesi ve iyileştirilmesi yönünde çok önemli ilerlemeler kaydedilmiş, ülkemizde de Büyük Önder Atatürk’ün öncülüğünde kadın hakları konusunda iyi bir konuma gelinmiş Türk Kadını’nın dönemin koşullarına göre pek çok ülkede olmayan haklar elde etmesine imkan sağlanmıştır. Yurdumuzun kurtuluşunda olduğu gibi Cumhuriyetimizin kuruluşunda da önemli bir rol oynayan fedakar Türk Kadını Cumhuriyetle birlikte tüm dünya kadınlarının sahip olduğu hak ve özgürlüklere kavuşmuş üretken ve yaratıcı doğaları ile ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi alanda önemli konumlara gelmişlerdir.

Hayatımızın en önemli vazgeçilmezleri olan kadınlarımızın yaşamları süresince ortaya koydukları ve temeli fedakarlığa dayalı yaşam tarzı da toplumumuzun her zaman beğeni ve takdirini kazanmıştır. Bununla birlikte son zamanlarda kadınlarımızın üretime katılarak ülkemizin ekonomik kalkınmasında da rol üstlenmeleri bizlere gurur vermektedir. Kadınlarımızın çağdaş yaşam olanaklarından azami düzeyde istifade etmeleri onların sosyal yaşantımızın her safhasına etkin katılımlarının sağlanması büyük önem arz etmekte olup, kadınlarımızın sosyal ihtiyaç ve beklentilerinde yanlarında olmak, hak ve özgürlüklerinin daha da ileriye götürülmesine yönelik çalışmalarda bulunmak en önemli görevlerimiz arasındadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi

İha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 20:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?