3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Vali Ata yanlış mı bilgilendiriliyor?

Zonguldak Gezgin 67 Tur Genel Müdürü Engin Zaman, kentte turizme kazandırılacak yeni mağaraların bulunduğunu fakat ondan önce tescilli mağaraların sorunlarının giderilmesi gerektiğini belirtti.


Zonguldak Gezgin 67 Tur Genel Müdürü Engin Zaman, Zonguldak'ta her yıl turizme açmak için uğraşılan mağaraların olduğunu ancak turizme açık olan mağaraların ise sorunlarının olduğunu kaydetti.

Vali Erdal Ata'nın, "İlimizde 21 mağara var ancak maalesef çok az kısmı ziyarete açılmış, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ve İl Özel İdare Müdürlüğü'nün imkanları ölçüsünde her yıl 1 mağarayı turizme açmayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptığını belirten Zaman, Ata'nın yanlış bilgilendirildiğini ileri sürdü.


Zaman, turizme açık olan mağaraların sorunlarının olduğunu belirterek önerilerde bulundu. Zaman, "İlimizde kültür varlığı olarak tescilli 9 mağaramız vardır. Gökgöl ve Cehennemağzı Mağaraları turizme açıktır. Bu 2 mağara dışında ilimizde turizme açılacak uygunlukta mağara yoktur. Hepsi aktiftir. Gökgöl ve Cehennemağzı Mağaraları işletme olarak zarardadır. Teknik olarak hiçbir seyahat acentesi aynı ilde 2'den fazla mağarayı programa koymaz. Hiçbir turist eğer mağara meraklısı değilse 2'den fazla mağarayı gezmez.

Bu bilgiler ışığında ilimizde turizme açılan mağara sayısı yeterlidir. Turizmde çeşitlilik esastır. İlimiz kültür turizmine uygundur. Bu vesile ile ilimizde buralara harcanacak paralar diğer çalışmalara aktarılmalıdır. İlimizde acilen maden müzesi açılmalıdır. Harmankaya Şelaleleri yürüyüş parkuruna, kent tarihini anlatan müzeye kavuşturulmalı, Filyos Antik Kenti bir an önce gün yüzüne çıkarılmalı.

İlimize gelecek turiste hediyelik eşya satılacak çarşıya ihtiyaç vardır. İlimizdeki tüm mağaralar kirlenme ve yok olma durumuyla karşı karşıyadır. Son olarak Ilıksu Mağarası, taşocağı nedeniyle yok olma tehlikesi altındadır. Mağaralar acilen korunmalıdır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 14:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?