5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Vali Erkmen: yatırımcıya bedelsiz arsa veriliyor

Devrek İlçesi’nde demir-çelik, lastik, orman ve cam ürünlerinin yanı sıra dokuma ve giyim sektöründe yatırım yapan müteşebbislerin kısa zamanda faaliyete geçeceklerini anlatan Erkmen, şöyle konuştu:

’’Şehrin sadece kömüre bağımlı olarak ekonomisini kalkındırması mümkün değil. Bu doğrultuda yatırımcılara bedelsiz arsa tahsisi yaptık. Kentimizin Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlere yakınlığı yatırımcıların dikkatinden kaçmamakta. 1999-2004 yıllarında tahsis ettiğimiz arazilerde kurulan birçok işletmelerin faaliyetlerine kısa süre başlamasıyla, 397 kişiye istihdam sağlanacak."

Bölgenin hammade temininin yanı sıra, ürünlerin pazarlanması açısında sahip olduğu avantajı iyi kullanmak istediklerini kaydeden Erkmen, "Özellikle duble yol çalışmalarının sonuçlanması ve Çaycuma İlçesi’ndeki havaalanının açılmasıyla yatırımcıların kentimize daha çok yöneleceğine eminim" dedi.

Erkmen, Ereğli İlçesi’nde Türkiye Zirai Donatım A.Ş.’den özelleştirme kapsamında alınan 7 bin 952 metrekare taşınmaz mal üzerindeki 3 adet deponun 5 yıllığına Valilik İl Özel İdare Müdürlüğü'ne kiraya verildiğini, burada da tekstil fabrikasının kurularak 300 kişiye iş imkanı sağlanmasının planlandığını kaydetti. Zonguldak’ta, ücretsiz tahsis edilen 128 bin 658 metrekare Hazine arsasında 4 trilyon 562 milyar 544 milyon lira yatırım yapan 8 müteşebbisin, 397 kişiye istihdam sağlayacağı bildirildi.

İsmet Yalılı
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2004 Pazartesi 17:22:54
Güncelleme :3 Kasım 2004 Çarşamba 13:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat Ensici IP: 219.162.129.xxx Tarih : 28.10.2004 03:18:21
Sayin Valim, Ben sizlere su anda Japonya'dan yaziyorum.Inanin ilimizdeki bu guzel gelismelerden dolayi gercekten cok sevincliyim.Bu tur calismalarin devamini gordukce inanin bizlerde yurtdisinda ulkemiz icin daha iyi bir sevk ve azimle calismaktayiz.Nasip olursa bayramda Turkiye'de olacagim. Kaldigim sure icerisinde sizlerle geldigimde mutlaka gorusmek istiyorum.Daha once sizlerin ozgecmisini okudugumuz icin kultur ve tanitimdaki basarilarinizi ve kultur ve tanitima ne kadar cok onem verdiginizi biliyoruz. Esim ve benim amacimiz yasmakta oldugumuz Japonya'nin ucuncu buyuk sanayi sehri olan FUKUOKA ili ile ZONGULDAK ilimiz arasinda kardes sehir ve herturlu kultur etkinliler yapmak.Bu etkinlikler oldukca cok fazla ancak bulardan bazilari ise universiteler arasi ogrenci degisimi,sergiler,seminerler,paneller,elsanatlarimizin buradaki ilkokullarda ogretilmesi,halk oyunlari etkinlikleri ve daha bircok etkinlik.Inanin su ana kadar kendi olanlarimizle ulkemizi tanitim amacli bircok etkinlik gerceklestirdik ve buradaki dernekler ve Tokyo'daki Elciligimizlede surekli diyalog halinde bulunarak bu etkinliklerimizi gerceklestiriyoruz. Heryil duzenlenmekte olan fuarlarda ilimizin elsanatlarinin tanitimi ve satisi ve ilimizin tum dogal guzelliklerini baradaki insanlara anlatarak ve brosur,DVD'lerle destekleyerek etkin bir tanitim yapmak konusunda bende kendi payima herturlu gorevi yetirmek icin hazirim. Tabiki bunlari gerceklestirirken sizlerin herturlu maddi va manevi yardimlarinizi esirgemiyecegini umaraktan sizlerle biran evvel gorusmeyi arzulamaktayim. Ramazaniniz mubarek olsun. Saygilarimla Murat Ensici(GELISIM MARBLE AND CARPET) TURKIYE KULTUR VE YASAM DERNEGI E-Mail:ensici@eos.ocn.ne.jp