5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Vali Erkmen Bakının gezisini değerlendirdi

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in illerine yaptığı gezinin yararlı olduğunu söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in Zonguldak ve Ereğli'de yaptığı gezi ve incelemelerin çok yararlı geçtiğini ifade eden Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, maden yayası hakkında verdiği bilgilerin Zonguldak için çok önemli olduğunu belirtti. Gelik'teki kuyu açılışında Bakan Güler'in Türkiye Taşkömürleri Kurumu'nu (TTK) da ilgilendiren Maden Yasası hakkında verdiği bilgilerin memnunluk verici olduğunu belirten Vali Yavuz Erkmen, "Gelik' te bulunan TTK'ya ait 75. yıl Cumhuriyet kuyusunun açılışını gerçekleştirdik. Orada hep birlikte yer altına inmek suretiyle yer altındaki şartları, gelen davetlilerle birlikte görmüş bulunmaktayız. Daha sonra basın mensuplarına Maden Yasası ve bu yasanın TTK'yı ne derece etkilediği konusunda bilgi verdi. Bu açıklama hepimizi memnun eden bir açıklamaydı. Çünkü, gerek TTK genel müdürü gerekse Genel Maden-İş Sendikası açıklamalardan son derece memnun olduklarını ifade ettiler" dedi.
Vali Erkmen, Maden Yasası'nın uygulamaya geçmesiyle birlikte TTK'ya ait ancak kullanmadığı sahaların özel sektör tarafından işletilebilmesinin önünün açıldığını belirterek, bu sahalar tespit edildikten sonra ihalesinin önümüzdeki ay içerisinde yapılacağını söyledi. Erkmen, "Böylelikle şu anda TTK'nın yapmış olduğu yıllık üretim, TTK ve özel sektörün de devreye girmesiyle planlı bir şekilde 9.5 milyon tona çıkarılması hedeflenmekte. Buna bağlı olarak 10 kişiye iş verilebileceği bakan tarafından ifade edildi. Bunun 2 bini kamuda, 8 bini de özel sektöre açılacak sahalara alınacağı söylendi. Bu tabi, ilimiz ekonomisi açısından çok önemli bir dönüm noktası. İlimizin şu anki konumunu daha ileriye götürecek bir aşama olarak görüyoruz" diye konuştu.
Bakan Hilmi Güler'e çeşitli konulardaki sorunların iletilmesi amacıyla brifing verildiğini söyleyen Vali Yavuz Erkmen, Karaelmas Üniversitesi'nin TTK'dan yer talebinin olduğunu, bu sorunun Bakan'a iletildiğini söyledi. Vali Erkmen, Çaycuma ve Gökçebey bölgesindeki seramikçilerin sorunlarının da iletme fırsatı bulduklarını belirtti.

 

zonguldak iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2004 Cuma 15:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?