4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Vali Erkmen'den destek çağrısı

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, ilköğretimi bitiren ve maddi durumları iyi olmayan çocukların liseye devamını sağlamak için yol parası desteği verilmesi gerektiğini söyledi. 

Vali Yavuz Erkmen, yaptığı açıklamada eğitime destek çağrısı yaparak, "Bütün kaymakam arkadaşlara, okul müdürlerine hep talimat verdik. İlköğretimi bitiren çocuklarımızı takip edip mutlaka liseye yerleştirelim. 15-20 tanesini Bartınlılar Derneği, 5-10 tanesini Devrekliler Derneği karşılasa, zaten bu kampanyayı yürütüyoruz. Dolayısıyla hiç kimse köyde ilköğretim okulunu bitirip kalmış vaziyette olmaz. Çocuklarımızı o durumdan kurtarmamız daha uygun olur. Çünkü bunu kırtasiye yardımını küçümsemek anlamında demiyoruz. 

Her sene başında Sosyal Yardımlaşma Vakfına eğitim yardımı adı altında güzel bir para geliyor. O para ile o çocukların okullarda tespiti yapılıyor. Hem ayni hem de parasal yardım yapılıyor. Onun için bence çok daha makbule geçer diye düşünüyordum. Benimki bir öneri. Çünkü biz bunu bir kampanya olarak yürütüyoruz. Yani kırsal kesimde ilköğretimi bitiren çocuklarımızın en yakınındaki liseye, köyünden oraya gidişini sağlayacak şekilde uzaklığına göre 50 olur, 75 olur, 100 YTL olur. Aylık bunlara bir para verilirse, bu çocukların öğretimlerine devamını sağlamış oluruz" dedi. 

Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan fakir-fukara öğrencilere taşımalı eğitim masraflarını verdiklerini söyleyen Erkmen, "Ama babası sosyal güvenlik kuruluşu içindeyse yani bir emekliyse sosyal yardımlaşmadan yardım yapma imkanı kalmıyor. O zaman ne oluyor bir emekli ailesi 600 milyon maaş alıyorsa bu ailenin yüksek okulda bir çocuğu varsa, başka bir çocuğunun başka bir yerde öğretimi varsa o ailenin bu parayla çocuklarını okula devam ettirmesi biraz zor olur. Bunlara mutlaka devreye girip o çocukların eğitim imkanını sağlamalı, o çocukları köylerde bırakmamalıyız. Dernek olarak bence sadece bu tip çocuklarımıza yardımcı olmak iyi olur" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2006 Pazar 17:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?