3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Vali'nin veda ziyaretleri

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Gökçebey ilçesini ziyaret ederek, tüm kamu görevlileri, işadamları ve siyasilerle veda etti.


Hafta sonu yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Denizli Valiliği'ne tayini çıkmasının ardından Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, veda ziyaretleri çerçevesinde Gökçebey Kaymakamlığını ziyaret etti. Gökçebey Kaymakamlık Toplantı salonunda Kaymakam Vekili İsmail Kaygısız'ın yanı sıra Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, Bakacakkadı Beldesi Belediye Başkanı Sezgin Özdemir, Hacı Musa Belediye Başkanı Veysel Özsaraç, çevre ilçe belediye başkanları, Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, daire müdürleri, askeri ve sivil erkanda hazır bulundu. Yoğun ilgi nedeniyle duygulanan Vali Yavuz Erkmen, yaptığı konuşmasının ardından tüm çalışanlardan helallik istedi. “Memuriyetin getirdiği doğal bir sonuç olarak, başka bir yere atamamız gerçekleşti. Şeklen sizlerden ayrılacağız. Buradaki kısmetimiz bu kadarmış. Safranbolu Kaymakamlığı ile göreve başladığım bu bölgede 20 yılımız geçti. O kadar uzun zaman birlikte olduk ki, çoğu kişi, beni buralı bilir. Bu nedenle bölgemizin hemen her köşesinde bir çok dostumuz var. Amacımız giderken hoş bir seda bırakmak olmalıdır. İnsanı sevindiren tarafı ise mesleğimizde bir adımda olsa üste çıkmaktır. Bu görev gereği ayrılıktır. Kalplerimiz sizlerledir. Çok başarılı çalışmaların altına imza attık. Tüm arkadaşlarımız emek sarf ettiler, terlerini akıttılar. Kapımız sizlere her zaman açık” diyerek tüm çalışanlara teşekkür etti.


Alkışlanan Erkmen'in ardından Gökçebey ilçe halkı ve bürokratları adına Bakacakkadı Beldesi Belediye Başkanı Sezgin Özdemir yaptığı konuşmada, “Bizim için tayin haberiniz büyük bir şok oldu. Zonguldak'a çok güzel hizmetler verdiniz. İyi niyetli babacan oldunuz. Bizlere de çok şeyler kazandırdınız. Sizi çok sevdik. Ayrılmak çok zor geliyor. Ama memurluğun getirdiği zorunluluk olduğunu ve yeni görev yerinizde de başarılı olacağınızı biliyoruz” diyerek başarı diledi.


Duygusallaşan salonda yapılan espriler, salondakileri güldürdü. Konuşmasından sonra yerine oturan Özdemir, “Tayiniz çok erken oldu. En azından yerel seçimleri geçirseydiniz. Yerel seçimlerden sonra gitseydiniz” esprisini yaparken, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan'ın “Bizi uğurlayıp gitseydi daha mı iyi olurdu” cevabı Erkmen ve salondakileri güldürdü. Erkmen'in “Aranızda daha önceden Denizli'de görev yapan var mı?” sorusuna bir kişinin “Denizli'de daha önceden görev yapan yok ama herkes sizden çok memnun olduğu için tayinini oraya isteyecek. Hepimiz oraya geliyoruz” sözleri yeniden gülüşmelere neden oldu. Vali Yavuz Erkmen daha sonra Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan'ı makamında ziyaret etti. Zeki Kılınçarslan, “Valimiz, yıllardır Gökçebey'e ilçeyi ve yatırımları görmek amacıyla geliyordu. Şimdi ise veda etmek için geldi. Çok zor bir gün. Zonguldak gerçekten hak ettiği yerini alamıyordu. Valimiz önderliğinde bir takım sorunlar yüksek sesle konuşulmaya başlanarak yollar kat edildi. İlçemize önemli hizmetler getirdik. Katkılarını asla unutmayacağız. Bölge olarak gülümseyen yüzüyle anacağız. Mutlu yaşam ve başarılar diliyoruz” diye konuştu.


Vali Erkmen burada yaptığı konuşmada da bütün başarılı çalışmaların altına birlikte imza attıklarını vurgulayarak, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Daha sonra çanakçılar Seramik Fabrikası'nda vali Erkmen'e veda yemeği verildi. Fabrikada işadamı da Mithat ve oğlu Sezai Çanakçı kardeşler tarafından karşılanan Erkmen, Çanakçılara bölgenin ekonomik, eğitim, sosyal ve kültürel anlamında destekleri nedeniyle teşekkür etti. Sezai çanakçı yaptığı konuşmada ise, “Vali Yavuz Erkmen, yaklaşık 20 yıldır bölgemizden iz bırakan insanlardan oldu. Olaylara sağduyu ile yaklaşır, yatıştırır kırmadan halletme cihetine gitmiştir. Vali Erkmen'in bölgemiz için 6 yıllık valiliği büyük şanstır. Yatırımcıyı sevmesini çok takdir ediyoruz. Kendisini manevi valimiz kabul ediyoruz. Yeni yerinde kabul ediyoruz” dedi.


Yenilen yemeğin ardından Vali Yavuz Erkmen ve beraberindekiler, ilçeden ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 16:41:36
Güncelleme :30 Nisan 2008 Çarşamba 16:44:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?