3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Varlık barışı toplantısı yapıldı

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TZSO) "Varlık Barışı Yasası Toplantısı" düzenlendi.


ZTSO'da Yurtiçi ve Yurtdışı'ndaki Varlıkların Ekonomiye Kazandırılması, Varlık Barışı Yasası konusunda toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir yasa hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, 2 Mart 2009 günü sona erecek olan yasa hakkında şunları söyledi: "2 Mart 2009'da sona erecek bazı varlıkların ekonomiye kazandırılması yönünde bilgi vermek üzere burada toplandık. Kapsamı yurt içinde ve yurt dışında olan varlıkların bir şekilde ekonomiye koymadığınız değerleri fırsatla değerlendirmek, ülke ekonomisine katmak faydalı olacaktır. Ekonomiye katkı sağlayacak olan yurt dışı varlıklarından yüzde 2, yurt içi varlıklarından yüzde 5 vergi alınacaktır.

Bunun faydası, işletmeniz veya firmanız, koyduğunuz değer kadar güçlenecek. İlerideki incelemelerde o konuda inceleme yapılmayacak. Devlet vatandaşların dostudur. Bunun için sadece mükellefler değil, normal vatandaş da bu yasadan yararlanabilir. Bize henüz müracaatlar gelmedi. Burada birlikte bir değerlendirmede bulunacağız."


Devletin bu zamana kadar belirlediği kanunlara uyduğunu söyleyen ZTSO Başkanı Salih Demir ise "Bana göre arabanız var ve ona kasko yaptırmamışsınız. Kıyıdaki köşedeki malınızı aktarıp da ileri de sorun yaşanacağını düşünmeyin. Devlet bu zamana kadar belirlediği kanunlara uymuştur. Vergi ödeme oranı Zonguldak'ta diğer illere göre iyi durumda. Vergi Haftası'nı kutluyorum" dedi.
Toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 17:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?