3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Varyemez Dede'nin serveti kayıp

Özelleştirmede 2.8 milyar dolara satılan Erdemir’in çöp evde ölen en büyük hissedarı Hilmi Güner’in hisse senetleri kayıp

Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nın (ERDEMİR) en büyük hissedarı olarak bilinip ’Erdemir Dede’ diye anılan Hilmi Güner’in, 30 Kasım 2005’te 90 yaşında kalp yetmezliğinden, parasız ölmesinin ardından yakınları kayıp hisselerinin peşine düştü. Güner’in eşi ve 2 kardeşi hisseleri aldığı iddia edilen factoring şirketi temsilcisi Erhan Yurdayüksel hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Araştırmada Yurdayüksel’in 2007 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan yurt dışına çıktığı, bir daha dönmediği belirlendi.

Hilmi Güner’in eşi Mahmure Güner, kardeşleri Ünal Güner ve Engin Güner, factoring şirketi temsilcisi Erhan Yurdayüksel hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yurdayüksel’in Güner’e farkında olmadan senet imzalattığı, hisselerinin elinden alındığı öne sürüldü. Güner’in avukatı Olcay Bozkurt, Hilmi Güner’in senetleri borçlanma iradesiyle imzalamadığını öne sürdü.

‘Varyemez dede’ olarak bilinen Hilmi Güner bir röportajında, komşuları ve çevresinin ’hisse senedi zengini’ olduğunu gazetelerden öğrendiğini söylemişti. Tutumlu bir insan olduğunu anlatırken, “İskoçlar benimle rekabet edemez” diyordu. Güner, İzmir’de bir çatı katında oturuyordu. 2005’te burada öldü.

Vatan
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 10:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?