4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Vatandaşların kömür tozu tepkisi

Zonguldak'ta özel kömür depolama tesisinde yapılan kömür kırma işlemi ve torbalanma çalışması sonucunda çevreye yayılan toz, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. 

Zonguldak'ın Karaelmas Mahallesi Alsancak Sokak'ta oturan yaklaşık 2 bin kişi, hemen karşılarında bulunan özel kömür depolama tesisinde yapılan kırma işlemi ve torbalama çalışması nedeniyle çevreye yayılan kömür tozundan sağlıklarının bozulduğunu ifade etti. İmza toplayarak sorunlarını yetkililere ilettiklerini, ancak 3 yıldır aynı sorunu yaşamaya devam ettiklerini kaydeden Karaelmas Mahallesi Muhtarı Recep Şen, "Halkın psikolojisi bozuldu. Gürültü ve çevre kirliliği artık dayanılmaz bir hale geldi. İl Çevre Müdürlüğü'ne sıkıntımızı aktardık. Onlar da belediyeye bildirdiklerini söyledi, ancak bir cevap alamadık. Yerel yetkililerden bir sonuç alamazsak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmayı düşünüyoruz" dedi. 

Kapı ve pencere açamadıklarını kaydeden Rasim Öztürkoğlu isimli mahalle sakini ise, "Sokağa çıkamaz olduk. Kapı, cam açamıyoruz. Sadece tesisin üzerinin kapatılması bile kirliliği önlemeye yetecek. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2006 Perşembe 17:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?