3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ve Dağdelen görevden alındı

TTK GENEL MÜDÜRÜ RIFAT DAĞDELEN GÖREVİNDEN ALINDI

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, başka bir göreve atanmak üzere görevinden alındı. Karar, Resmi Gazete'nin 2009/11305 sayılı bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bir süredir görevden alınacağı iddiaları gündemde olan TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de onayı ile görevinden alındı. Dağdelen'in başka bir göreve atanmak üzere görevden alındığı, görevden alınmasının 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 6. maddesi ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 5. maddesi gereğince uygun görüldüğü belirtildi. Kararın yürütme yetkisinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda bulunduğu belirtildi.

63 yaşındaki Rıfat Dağdelen, evli ve iki çocuk babası. 6.5 yıldır TTK Genel Müdürlüğü yapan Rıfat Dağdelen, 31 yılı aşkın süre de TTK ve TKİ'de mühendis, başmühendis, işletme müdür yardımcılığı, müessese müdürlüğü, işletme bölge müdürlüğü ve genel müdür yardımcılığı yaptı.

Kararın ardından boşalan TTK Genel Müdürlüğü'ne TTK Genel Müdür Yardımcısı Çetin Onur vekalet edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 12:04:00
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 12:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?