3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Veda ziyaretleri bitmiyor

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen Denizli'ye tayini çıkması dolayısıyla veda ziyaretlerinde bulundu.


Denizli'ye tayini çıkması nedeniyle veda ziyaretlerine başlayan Vali Yavuz Erkmen, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu'nu ziyaret etti.

Zonguldak'tan ayrılacağı güne kadar veda ziyaretlerine devam edeceğini kaydeden Vali Erkmen, ”6 yıla yakın bir süre Zonguldak'ta, bölgede ise 18-19 yıllık bir süre görev yaptım. Elbette bu süre içinde çok dostluklarımız oldu. Ama memuriyetin doğasında atama var. İnsan dostlarından ayrıldığı için üzüntü duyuyor. Görev süremiz içinde sendikamızla her zaman iyi ilişkiler içinde olduk. Zonguldak doğaldır ki kömürün ön plana çıktığı bir ildir. Her zaman her vesileyle şunu söyledik, kömürden vazgeçmek mümkün değil. En üst seviyede üretim yapılsın, daha çok işçi çalışsın, ülkemize daha çok katkı versin, bunda hepimizin gayreti oldu. Bunun yanı sıra diğer sektörlerle ilgili çalışmalarımız oldu, istihdama daha çok katkı verilsin istedik. Bunları gözetleyerek iş yapmaya çalıştık. Geldiğimiz noktada olumlu gelişmeler var. Meyvelerini henüz almadığımız ama yakın zamanda meyve alınabilecek çalışmalar var. Tüm bunların gerçekleşmesiyle Zonguldak eski günlerine döneceğine inanıyoruz. Maden Ocakları'nda çalışmak kolay değil. Bunu görmeyen bilmeyen bunun değerini bilmiyor. Bazı kişiler konuşurken konuşuyor da “Gel ocağa gir” denildiğinde ürküyor. Arkadaşlarımızın çalışması hakikaten her takdirin üzerinde. Bu nedenle onların değerini hiç kimse ölçemez. TTK'nın ayakta kalması, işçi arkadaşlarımızın mutlu olması hepimizin hedefidir. Herkesin bulunduğu yeri daha ileriye daha ileriye götürmektir. Erdal Ata'nın da bunu sağlayacağını ve daha güzel projelere imza atacağına inanıyoruz. Yeter ki insanlar birbirlerine sarılarak, birlik ve beraberlik ortamının sağlamalıdırlar” dedi.


GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer ise, Vali Erkmen'in Denizli'ye atanmasından dolayı buruk bir sevinç yaşadıklarını belirterek, “Denizli gibi büyük bir kente atanmanız bizim için de gurur vesilesidir. Sendikamıza ve maden işçilerine gösterdiğiniz ilgi ve alaka unutulmayacak. Her zaman maden işçisine, TTK'ya değer verdiniz. Maden işçisinin alın terinin değerini en iyi bilenlerdensiniz. Denizli Valiliği'ne atanmanız biz de buruk bir sevinç yaşattı. Denizli gibi büyük bir kente atanmanız bizim için de gurur vesilesidir. Bundan sonra sizi çok daha yüksek yerlerde görmek istiyoruz. Zonguldak sizinle güzel şeyler yaşadı, güzel yatırımlara ön ayak oldunuz. Maden işçileri ve sendikamız adına size yeni görevinizde başarılar diliyoruz” dedi.
GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, Vali Yavuz Erkmen'e madenci heykeli ile plaket hediye etti.


Ardından Vali Erkmen, Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) İl Başkanlığı'nda partililer ile bir araya gelerek yönetime görevlerinde başarılar diledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 14:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?