3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Vekillere 'ticaret' uyarısı!

Zonguldak'a gelen TBMM Başkanı Köksal Toptan, milletvekillerinin ticaretle uğraşmamaları konusunda tavsiyelerde bulundu.


Zonguldak'ta Acılık deresinin temel atma töreninden sonra Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Zonguldak Polisevi'nde öğle yemeği yiyen Toptan, buradan çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Şaban Dişli ve son günlerde yaşanan CHP'li Mehmet Sevigen olayının ardından gündeme gelen milletvekillerinin ticaretle uğraşması tartışmaları hakkında Toptan, milletvekillerinin ticaretle ilgilenmemesi konusunda tavsiyelerde bulundu.

Dünyanın her yerinde ve ülkemizde milletvekilinin ticaretleuğraşmasının hoş karşılanmadığını belirten Toptan, şöyle konuştu: "Milletvekilinin belli şartları taşımaları halinde ticari hayatlarını sürdürmelerinde yasal bir sorun yok. Yalnız avukatlar mesleğini sürdüremiyor. Avukatlık kanunlarında özel hüküm var. Milletvekilliği yaparken, kendi işleri ile yahut ticaretle uğraşmaları, dünyanın her yerinde ve ülkemizde de hoş karşılanan bir durum değil.

Milletvekilliği o kadar ağır ve yoğunluk isteyen bir iş, milletvekilinin her iki işi de hakkıyla yerinegetirmesi bana göre çok zor. O nedenle milletvekilliği yapan ve yapmayı düşünen arkadaşlarımızın, ticari hayatlarını en azından askıya almalarında yarar var diye düşünüyorum. Gençlere de bunu tavsiye ederim."
Doğan grubuna kesilen para cezasıyla ilgili soruya da Toptan, "Bir idari işlem var. İdari işleme karşı yargı yolları açıktır. Onun dışında ben bir polemiğe giremem" diye karşılık verdi.


Toptan ve Eroğlu, yoğun güvenlik tedbirleri arasında bin kişi kapasiteli öğrenci yurdu temel atma törenine katıldılar.
 

İha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 19:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?