3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Velilere karne uyarısı

Eğitim-Sen Kdz. Ereğli Temsilcisi Kerim Özdemir, karnenin öğrencinin başarılı yada başarısız olarak etiketlendiği bir belge olmadığını belirtti.


Eğitim-Sen Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Temsilcisi Kerim Özdemir sendika binasında basın açıklaması yaparak, okulların ara tatile girmesi nedeniyle aileleri uyardı.

Karnelerin sadece çocuk için değil, öğretmen, okul ve aile için de bir yol gösterici olduğunu belirten Özdemir, ailelerin kendilerini çocuklarının yerine koymalarını istedi. Özdemir, "Eğitim sisteminin, eğitim ve bilim emekçilerinin geçtiğimiz yıllarda karşı karşıya kaldığı sorunlar, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk yarısında artarak devam etmiştir. Kamusal eğitimin zayıflatılması, eğitimin tamamen paralı hale getirilmek istenmesi, cinsiyet ve mezhep ayrımcılığına ilişkin uygulamalar, siyasi kadrolaşma uygulamaları, eğitim emekçilerinin ücretlerindeki komik denecek artışlar ve daha bir çok sorun 2008 yılına damgasını vurmuştur. Eğitimin niteliği düştükçe özel ders ve dershane sistemi büyümüştür. 2002-2003 eğitim-öğretim yılında ilköğretimde bir öğrenci velisinin yaptığı eğitim harcaması 720 TL. iken, aradan geçen beş yıllık dönemde bu rakam 2 bin 460 TL'yi geçmiş, başka bir ifade ile sadece velilerin cebinden çıkan para 3 kattan fazla artmıştır. Çocuklarının kaliteli eğitim ihtiyacını karşılamak isteyen velilerin bir çoğu, astronomik rakamlarla çocuklarını dershaneye göndermek zorunda kalırken, ekonomik gücü olmayan velilerin çocukları doğrudan sistemin dışına itilmiştir. Öğretmeni, memuru, hizmetlileri ile biz eğitim emekçileri inatla ve inançla, karanlığa, gericiliğe, bağnazlığa ve eşitsizliğe karşı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.


"KARNELER ÖĞRETMEN, OKUL VE AİLE İÇİN DE BİR YOL GÖSTERİCİDİR"
Eğitim-Sen Ereğli Temsilcisi Kerim Özdemir, okulların ara tatile girmesi nedeniyle ailelere uyarılarda bulunarak, "Karne, öğrencinin başarılı yada başarısız olarak etiketlendiği bir belge değil, öğrencinin bulunduğu eğitim ortamında ondan beklenen bilgi ve beceri alanındaki yeterlilikleri ne derece gösterdiğine ilişkin bir ara değerlendirmedir.

Değerlendirmenin işlevi bireye eksiklikleri göstererek gelişmesi için yapılması gerekenler üzerinde yönlendirebilmektir. Bu nedenle karneler sadece çocuk için değil, öğretmen, okul ve aile için de bir yol göstericidir. Anne-babalar olarak kendi öğrencilik yıllarımızı ve kendi karnelerimizi hatırlayıp, kendimizi onların yerine koymaya çalışalım.

Unutmayalım çocuğumuzun karnesi anne-baba olarak bizim için de bir değerlendirmedir ve her değerlendirme 'eksikleri gösteren bir bilgi'dir. Biz kendimize 'bu sonuçlar üzerinde benim katkım ne kadar oldu? Hangi davranışlarımı değiştirmeliyim? Nasıl bir aile ortamı sağlarsak çocuğumuz daha başarılı olabilir' diye düşünmemiz için bir fırsattır. Bu karnede farklı bir şey yapalım, karneye bakmadan önce onlara iyi tatiller dileyelim. Çocuklarımıza bizim için değerli olduklarını gösterelim" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 15:30:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?