4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Velilere psikoloji dersi

Zonguldak Gazi İlköğretim Okulu’nda eğitim gören öğrencilerin velilerine, "Çocukların Ergenlik Dönemi ve Ruh Sağlığı" konulu konferans verildi.

Okul yönetimi ve Okul Aile Birliği tarafından organize edilen konferans, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) konferans salonunda gerçekleştirildi.

Gazi İlköğretim Okulu Psikologu Süleyman Altunay tarafından verilen "Çocukların ergenlik dönemi ve ruh sağlığı" konulu konferansta, olması gereken aile ve çocuk ilişkileri hakkında bilgi verildi.

Çocuklara nasıl davranılması gerektiğini bir çok ailenin bilmediğini ve özellikle ergenlik döneminde çok dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Psikolog Altunay, "Hepimizin yaşadığı gibi tüm çocuklar ergenlik döneminde bir takım problemler yaşar. Psikolojisi çok hassas olur. Bu zamanda aile çocuğuna ne kadar bilinçli yaklaşır, ilişkilerine ne kadar dikkat ederse, o çocuğun ruh sağlığı o kadar iyi olur. Aile ile çocuk arasındaki ilişkiler, çocuğun ruh halini etkilediği gibi, çocuğun eğitimi ve gelişiminde de önemli rol oynar" dedi.

ZONGULDAK (İHA) -
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 12:38:09
Güncelleme :20 Aralık 2004 Pazartesi 15:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?