7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Verem hastasına evinde destek

VEREM HASTASINA EVİNDE DESTEK

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, maddi imkansızlıklar nedeniyle verem tedavisi göremeyen iki çocuk annesi Şerife Çetinkaya’yı evinde ziyaret etti.

Verem savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, Şerife çetinkaya ile görüşüp, hastalığın durumu ile ilgili bilgiler aldı. Çetinkaya’yı Verem Savaş Dispanseri’ne yönlendiren Erdoğan, hastanın yanan evini ve yaşadığı evi de gördü.

Biri özürlü iki çocuk annesi Şerife Çetinkaya ile ailesinin durumuna üzüldüğünü belirten Çetinkaya, “Anne Şerife Çetinkaya, ilk belirlemelere göre verem hastası. Gerekli tahlil ve tetkiklerin ardından hastalık daha da belirginleşecek. Ailenin ekonomik olarak da çok zor durumda olduğunu gördük. Ayrıca evleri de yanmış ve derme çatma bir köy konağında yaşıyorlar. Hiç kimseleri yok. Küçük çocukları da yürüme ve konuşma engelli. Öncelikle Şerife Çetinkaya’nın hastalığının durumunu kesin olarak belirleyip, gereken tedavisinin sürdürülmesini sağlayacağız. Ayrıca aileye kalabilecekleri ev yapımı için gereken malzeme desteğini sağlayacağım. Köylünün de yardımı ve işçiliğinde başlarını sokabilecekleri ev sahibi yapacağız. Gerek ekonomik anlamda gerekse hastalık anlamında elimizden gelen desteği sağlayacağız. Bu mücadeleyi birlikte yürüteceğiz ve kazanacağız” dedi.

VEREM HASTASINA EVİNDE DESTEK
VEREM HASTASINA EVİNDE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 09:31:00
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 09:33:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?