7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Verem Savaş verdiği sözü tuttu

VEREM SAVAŞ VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Sofular köyünde 5 çocuklu Çetinkaya ailesinin 2 yıl önce yanan evinin yerine yeni evleri yapıldı.

Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan'ın öncülüğünde yaklaşık 5 ay önce başlayan ev yapım çalışmaları tamamlandı. Sofular köyünde yaklaşık 5 ay önce veremli olduğu yönünde çıkan haberler üzerine Çetinkaya ailesinin yaşadığı köye giden Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, bu ailenin bütün sağlık kontrollerini yaptırarak, kendilerine ev yaptıracağı sözünü vermişti. Önceki gün eşi Hacıkadın Erdoğan ile birlikte Sofular köyünde yapımı tamamlanan evde incelemelerde bulunan Hasan Erdoğan, manevi olarak çok rahatladıklarını söyledi. 8 nüfuslu bir aileyi sıcak yuvalarına kavuşturduklarını belirten Erdoğan, “Geçtiğimiz haziran ayında basında çıkan 'verem hastalığı olduğu' haberler üzerine bu köye gelmiştik. İsmet Çetinkaya ve ailesinin tamamının sağlık kontrolleri tarafımızdan yaptırılarak, verem hastası olmadıkları anlaşılmıştı. Ancak ailenin çok fakir olması ve 2 yıl önce evlerinin yanması sonucu bir barakada yaşamaları bizleri derinden üzmüştü ve o gün Çetinkaya ailesine ev yağacağımızı söz vermiştik. Şükürler olsun bu gün verdiğimiz sözü yerine getirdi, Evin inşaatı tamamen sona ermiş vaziyette. Bu gün eşimle beraber buraya evin içerisine gerekli olabilecek ev eşyalarını tespit etmeye geldik. En kısa zamanda koltuğundan, halısına, beyaz eşyasından sobasına varıncaya kadar yeni bir evde neye ihtiyaç duyulacaksa bunların tamamını bu hafta içerisinde temin edeceğiz. Kurban Bayramı öncesinde de güzel bir açılış ile bu ailemizi yeni evlerine yerleştirip, sıcak bir yuvaya kavuşmalarını sağlamış olacağız. Ben bu vesile ile bu evin yapımında emeği ve katkıları bulunan, Zonguldak Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan olmak üzere eski Kaymakamımız Osman Ekşi'ye, şimdiki Kaymakamımız İbrahim Çay'a ve iş adamlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

Hasan Erdoğan, Ereğli'ye daha öncede Sağlık Meslek Lisesi, Armutçuk Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Subaşı Süleyman Demirel İlköğretim Okulu, Subaşı Büyük Camii, Gezici Verem Tarama Aracı gibi birçok eserler kazandırmıştı. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan bölgede sadece verem hastalığına yönelik değil, sosyal projelere de imza atarak yine örnek bir adım attı.

VEREM SAVAŞ VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU
VEREM SAVAŞ VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 12:30:02
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 17:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?