3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Veysel Eroğlu'na 2B tepkisi

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın da bulunduğu protokol tribününde Tema üyeleri, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun konuşma yaptığı sırada 2 B Orman yasasına karşı pankartlar açtı.


Bir dizi açılış ve etkinlikler nedeniyle TBMM Başkanı Köksal Toptan ile birlikte Zonguldak'a gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Acılık Deresi üstünün kapatılması için yapılan temel atma töreninde Tema vakfı üyelerinin pankart eylemi ile karşılaştı. Yağışa rağmen sürdürülen temel atma töreninde Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Zonguldak Valisi Erdal Ata ve DSİ Genel Müdürü Haydar Koçeker'in konuşmasının ardından Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, kürsüye çıktı.

Zonguldak'ta devam edenprojelerle ilgili müjdeler veren Eroğlu'na Tema Vakfı Zonguldak Şubesi Başkanı Berran Aydan ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Kutlu Günvar'ın da aralarında bulunduğu Tema vakfı üyeleri pankartlar açarak eylem yaptı. Bulundukları protokol tribününde "Satılık Kelepir Orman. 2 B Yasası iptal edilsin.

Toprak kutsaldır, yabancılara satılamaz" yazılı sessizce havaya kaldıran Tem Vakfı üyeleri, polisin uyarısı ile pankartları aşağıya indirdi.
TBMM Başkanı Toptan, Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu ile Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca'nın da düğmeye basmasıyla yapılan temel atmanın ardından tören sona erdi

İha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 17:59:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?