3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Volkan Konak gençleri çoşturdu

Karadenizli ünlü sanatçı Volkan Konak, konser için geldiği Zonguldak'ta üniversite gençliği ile bir araya geldi. Konserde konuşan Konak, "Türkiye'yi sevmeyenle ahbaplık etmem. Bu memleket bizim, kapansın el kapıları bir daha açılmasın" dedi.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi tarafından 15. Kültür, Sanat ve Spor Festivali etkinliklerinin 4. gününde Karadenizli ses sanatçısı Volkan Konak sahne aldı. Merkez Kampusü'nde gerçekleştirilen konsere üniversite gençliği yoğun ilgi gösterdi. Konserde genç, yaşlı herkes Volkan Konak'ın söylediği şarkılarla eğlendi.


MEHMET AKİF ATATÜRK'Ü SEVERDİ
Konak, şarkı aralarında yaptığı konuşmalarla ilgi çekti. Yıllarca sanatçıların, insanların yumurta gibi tokuşturulduğunu söyleyen Konak, şöyle konuştu: "Bu memleket bizim, kapansın el kapıları bir daha açılmasın. Bu hasret bizim, yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür. Bir orman gibi kardeşçesine bu davet bizim, memleketim. Yıllarca insanları tokuşturdular. Mehmet Akif Ersoy'un hep Mustafa Kemal ile takıştığı söylenir. Yok böyle bir şey. Mehmet Akif Ersoy Mısır'dan geldiğinde 'Mısır'da 11 yıl kaldım. 11 saat
daha kalamazdım. Allah benim ömrümü alsın Mustafa Kemal'e versin' demişti. Bunu bilmezler."


Sanatçılık mesleğini icra ederken hiçbir zaman işin havasında ve namında olmadığını söyleyen Konak, sözlerine şöyle devam etti: "Biz mesleğimizi icra etmeye çalışıyoruz. Bu işin namında havasında değiliz. İşimizi ve Türkiye'mizi çok seviyoruz. Ama Türkiye'yi içerisindekileriyle, otuyla, böceğiyle, yıldızıyla biz bu ülkeyi en az sizler kadar seviyoruz. Yarimizin yanağından başka her şeyi bu ülkeye verenlerdeniz. Bir tek o yanağı vermem. Türkiye'de eli öpülesi öğretmenlerimize, kadınlarımıza, bilime ve sanata kıymet verenlerdeniz. Bu akşam burada aşk var. Bu aşk bu akşam ispatlanacak. Karşılıklı olan bu sevda Türkiye sevdası gibi yaman mı yaman. Bu akşam gerçekten güzel müzikler yapacağım.

Biz yedi bölge yedi iklim mesela sizin hangi bölgeden geldiğiniz, hangi ideolojide olduğunuz umurumda değil. Benim umurumda olan çamaşırlarımız aynı güneşte kuruyor gerisi beni ilgilendirmez. Hiç düşünmedim, hiç de düşünecek değilim. Bu akşam babanızın evindeymiş gibi yaslanın arkanıza, mutlu olun, tohumu, toprağı bizi sevin. Bu akşam zeki, cesur, akıllı insanlarımızla birlikteyiz. Dünyaya kuş bakışı bakıp, kuş beyinli olmayan insanlarımızla birlikteyiz."


Kanserden hayatını kaybeden meslektaşı Kazım Koyuncu'nun Dido şarkısını okurken duygulanan Konak, "Ben bu şarkıyı okurken Kazım'cığımı düşünün. Kazımcığım asildir" ifadelerini kullandı.


SEVGİ AĞACINI KIRMAYIN
Üniversite gençliğine hitap eden Konak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Serpiliyoruz, gelişiyoruz kocaman adamlar oluyoruz. Kocaman adamlar olduk, olacağız. Profesör, çok ünlü bir sanatçı, bilim adamı, teknik direktör olabilirsiniz. Ama sol memenin altındaki o cevahir yürek güzel değil ise hiçbir şey olamazsınız. O yüzden önce kalbiniz. Sevgi ağacınızın dalını kırarsanız o dal bir daha yeşermez. O dalı koparmayın."


YEMYEŞİL BİR DAL KIRILDI HAYATIMDAN
Konserde özel hayatına da değinen Konak, sorunları olduğunu bildirerek sözlerine şöyle devam etti: "Sorunlarım var, çocuklar gülmeyin. Ciddi bir iş. Sevdiğim kadın sevmez oldu. Yemyeşil bir dal kırıldı hayatımdan. Maalesef aynı rüzgar aynı kiraz dalından iki defa geçmez. Kırılmış, dalından koparılmış bir dal bir defa daha yeşermez. Bu akşam özelimi yaşamak istiyorum. Bunları her zaman söylemem bunları not alın. Beni sevmeyen, müziğimi sevmeyen insanla ahbaplık edebilirim. Sevdiğim kadından hoşlanmayan bir insanla zorlansam da ahbaplık edebilirim. Fakat Türkiye'mi sevmeyen insanla ahbaplık edemem. Türkiye'mizi sevdik, bizim bizden başka kimimiz var. Yedi bölge 7 iklim, tabiat gibi cesur arılar gibi hünerli seviyoruz bu ülkeyi. O yüzden gelin bu ülke için canını feda eden Mustafa Kemal ve arkadaşları için de bir şarkı söyleyelim."


Konserde Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için 'Mehmedim' türküsünü söyleyen Konak, "Türküleri sevin. Hangi dilde olursa olsun türküleri sevin" dedi.
ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Volkan Konak'a çeşitli hediyeler ve asaletin simgesi olan ünlü Devrek Bastonu hediye etti. Yaklaşık 2.5 saat süren konserde bir grup öğrenci "Nükleere Hayır" pankartı açtı.

İha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 16:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?