3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Vücut Geliştirme Şampiyonluğu

Büyükler, Vücut Geliştirme, Klasik Vücut Geliştirme, Body Fitness ve Fitness Türkiye Birinciliği, Avrupa Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerinin finali, Zonguldak'ta yapıldı. 

Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu tarafından organize edilen Büyükler, Vücut Geliştirme, Klasik Vücut Geliştirme, Body Fitness ve Fitness Türkiye Birinciliği, Avrupa Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerinin finali, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Spor Salonu'nda yapıldı. 

Yarışmayı Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Zonguldak Alay Komutanı Hakan Temel Aksay, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vural Evren, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan ile yarışmacıların yakınları ve sporseverler izledi. 

Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu Başkanı Ahmet Hadimoğlu, yaptığı açıklamada, yarışmaya katılan bütün sporculara başarılar diledi. 

Vali Yavuz Erkmen ise, yaptığı açıklamada, "Hem Avrupa Şampiyonası seçme niteliğinde olan hem de Türkiye Şampiyonası adıyla yapılan bu organizasyonun Zonguldak'ta düzenlenmesinde katkı sağlayan başta Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu Başkanı Ahmet Hadimoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu spor dalı büyük özveri isteyen bir spor dalıdır" dedi. 

Bayanlar kategorisinde yarışan bayan yarışmacılar, izleyicilerden tam alkış alırken; erkekler kategorisinde yarışan erkek yarışmacıların vücut kasları ilgi çekti. Vücut geliştirme erkekler kategorisinde 65 kiloda Hüseyin Çeleboy, 70 kiloda Aydın Biçer, 75 kiloda Adem Yastaş, 90 kiloda Mete Bektaş, 100 kiloda Kerim Topsakal ile artı 100 kiloda Ali Rahimoğlu birinci oldu. 

Bayanlar Body Fitness kategorisinde 1.58 metrede Zuhal Özkan, 1.63 metrede Nermin Kuzucu, 1.68 metrede Işıl Metin birinci oldu. 

Klasik Body erkekler kategorisinde 1.70 metrede Sebahattin Tunç, 1.75 metrede Kamil Aydın, 1.80 metrede Sedat Pakdemir ile artı 1.80 metrede Ersin Adaklı birinci oldu. 

Fitness Bayanlar kategorisinde 1.63 metrede Bircan Sahilli birinciliği elde ederken; Fitness erkekler kategorisinde Özhan Peştanlı birinci oldu. 

Yarışmada dereceye giren sporculara; Vali Yavuz Erkmen, Federasyon Başkanı Ahmet Hadimoğlu, Federasyon asbaşkanları ve üyeleri, Alay Komutanı Hakan Temel Aksay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vural Evren, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç, Genel Maden İşçileri Sendikası Ramazan Denizer, MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan tarafından ödülleri ve başarı belgeleri verildi. 

Bu arada, şampiyonaya katılan bayan sporcular, vatandaşların büyük ilgisini çekti. Bazı vatandaşlar, bayan sporcuların görüntülerini cep telefonlarına kaydetti

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 11:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kerim topsakal IP: 88.234.157.xxx Tarih : 21.04.2008 21:18:41

öncelikle bu spora yer verdıgınız ve ılgı gosterdıgınız için teşekkur ederim. bız .bu spora gonul veren insanlarız .ve biraz ilgi .ve destek .istıyoruz .türkiyeyi en iyi şekılde temsıl edecegımıze ınanıyorum .ilginizden dolayı tesekkurler saygılar kerim topsakal