3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yağmur altında kutlama

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları yağmur altında gerçekleşti.


Kdz.Ereğli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenk koyma, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sabah erken saatlerde başlayan tören için Atatürk Anıtı önüne gelen öğrenciler soğuk ve yağışa rağmen bir süre protokolün yerini alması için bekledi. Yağışın ara vermeden yağması nedeniyle kız öğrenciler, taşıdıkları flama ve bayraklarla yağmurdan korunmaya çalışırken, öğretmenler ve protokol ise şemsiye ile yağmurdan korundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Ereğli Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, tüm çocukların bayramını kutladı. Konuşmanın ardından Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim Okulu öğrencisi Mertcan Ersöyleyen önderliğinde öğrenciler tarafından andımız okundu. Nimet İlköğretim Okulu öğrencisi Buse Çevik de "23 Nisan" konulu şiir okudu. Sonra yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Ereğli
Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar tarafından ödül verildi. Yağmur altında devam eden program Adıyaman Yöresi Halk Oyunları gösterisiyle sona erdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 16:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?