3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yaman, sorunların çözülmesini istedi

Zonguldak Köyleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yaman, Zonguldak’taki sorunların çözülmesini istedi.


Yapılan 3.olağan genel kurulda Beycuma Karaman Köylerini Kalkındırma Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği olan adını, Zonguldak Köylerini Dayanışma Derneği olarak değirildiğini hatırlatan Yaman, genel kurul süreçlerinden sonra aslı görevlere dönülerek ilin gündemine olabildiğince çabuk dönmek gerektiğini düşündüklerini ifade etti. Yaman sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yerel seçimler, sivil toplum kuruluşlarının kongreleri, siyasi partilerin il, ilçe kongreleri derken ilimizin sorunları gündemin en arka sıralarında kaldı. En son olarak iktidar partisinin İl kongresi uzun süren tartışmalar ve yoğun gündem konusu olduktan sonra, nihayet 11 Temmuz 2009 günü sonuçlandı.

Dernek olarak yeni seçilen AK Parti İl yönetimine başarılı çalışmalar dileriz. Hemen bu günden itibaren herkesin ilimizin sorunlarını gündemin ilk sıralarına taşımalarını bekliyoruz. GMİS ile TTK arasından görüşmeleri devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlanmasını ve madencinin sorunlarının çözüme kavuşması konusundan her kurum ve kuruluşu üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz.

Bununla birlikte, 22 Temmuz’da Filyos Havaalanı’na ilk tarifeli sefer gerçekleşeceğini heyecanla bekliyoruz. Yeniden bir aksama yaşanmaması için ilgililerin gayretlerini umuyoruz. Filyos Projesi ile ilgili olarak yetkililer önemli mesafeler alındığını ve çok yakında önemli gelişmeler olacağını söylüyorlar buna seviniyoruz. Ancak somut gelişmeler için adım atılmasını bekliyoruz. Karaman Beldesi Zonguldak arası duble yol çalışması bu yaz başında başlanacağı söylenmişti henüz bir gelişme olmadı. İlimizde yaşayan 120 bin dolayındaki emekliye verilen son zam büyük hayal kırıklığı oldu. Emeklilerin durumlarını düzeltilmesi anlamında kamuoyunda sözü edilen intibak yasasının bir an önce çıkarılmasını ve eski emekli yeni emekli arasındaki adaletsizliğin düzeltilmesini bekliyoruz.

Bu konuyla ilgili olarak SGK kanununda yer alan herkesin pirime esas kazançları üzerinden pirim ödemesi ve bu kazançları esas alınarak emekli maaşlarının hesaplanması, reel olarak gösterge tablosu usullüne göre kazançların güncellenmesi hususunun işlemesi adil olacaktır. Hükümetin yürürlüğe koyduğu istihdam paketiyle ilgili İlimizde yapılan çalışmalar hakkında kamuoyu bilgilendirilmeli. Bu konunun en kısa zamanda makul bir hukuksal zemine yerleşmesini ümit ediyoruz. İlimiz kamuoyunun gündeminde öncelikli olarak yer alan bu konuları; tüm kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri ve tüm yöre milletvekillerimizi ilgili zeminlerde gündeme taşımaya çağırıyoruz.”

İha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 21:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?