3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yangın vanası itina ile korunuyor

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Burunkaya Köyü'nde, 2004 yılında yaptırılan yangın vanası, köylüler tarafından etrafına yapılan tel örgü ve demir parmaklıklarla korunuyor. 

Burunkaya Köyü Muhtarı Kadir Aktaş, göreve geldikten sonra ilk iş olarak yangın vanası alarak köylerine monte ettirdiklerini söyledi. Çocukların, magandaların ve yoldan geçen arabaların zarar vermemesi nedeniyle vananın etrafını tel örgü ve demir parmaklıklarla çevirdiklerini belirten Muhtar Aktaş, civardaki 10 köyde yangın olması halinde vananın kullandığını kaydetti. 

İtfaiye personelinin tamamının da yangın vanasının yerini öğrenmesi nedeniyle su almak için şehir merkezine kadar gitmek zorunda kalmadıklarını ifade eden Aktaş, "Yaklaşık 6 yıl önce bu itfaiye vanasının olduğu yol üzerinde otomobilim yandı. Kendimi zor kurtardım ama yanan aracımı söndürmek mümkün olmadı. O günlerden bu vanayı yaptırmak istiyordum. Bu nedenle göreve gelir gelmez, öncelikle köy halkımızın benim yaşadığım sıkıntıyı yaşasın istemedim. 

Hemen 1 adet vana alarak bu yol üzerine monte ettik. Bu civardaki köylerin hiçbirinde böyle bir vana bulunmaması nedeniyle yaklaşık 10 köyden birinde yangın olması durumunda itfaiye ekipleri, şehir merkezine inmektense bu köye gelerek su alabiliyor. O günden itibaren köyümüzde önemli bir yangın olmadı. Bundan sonrada inşallah yangın görmeyiz ama en azından yangına karşı daha hazırlıklıyız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2006 Pazartesi 14:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?