3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yangınlara karşı biraz daha dikkat!

Zonguldak, Bartın ve Karabük illerini kapsayan Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı orman arazilerinde meydana gelen toplam 11 yangında yaklaşık 2,8 ha alan kül oldu.


Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Orman Koruma Şube Müdürü Turgut Gül, bu yılın Mart ayı başından Haziran ayı ortasına kadar geçen 3.5 ay içerisinde, Zonguldak, Ulus, Karabük, Ereğli, Dirgine ve Bartın işletmelerindeki 11 orman yangınında toplam 2,8 ha alanın kül olduğunu söyledi. Yangınlara anında müdahalelerle kaybın önemli derecede azaltıldığını anlatan Gül, “Önceki yıla oranla bu yıl daha az yangın meydana geldi. Olası yangınlara karşı her türlü tedbiri aldık.

Ekiplerimiz, gerekli kontrol ve denetimlerini sürdürüyor. Öncelikli olarak yangınların çıkmaması için mücadele ediyoruz. Yangınların çıkması halinde ise en kısa sürede müdahale edip, yangınları en az hasarla söndürmeye çalışıyoruz. Kurum olarak personelin çabasının yanında vatandaşlarında gereken duyarlılığı göstermesi gerekiyor” dedi.
Gül, istatistiklerde yangınların genelinin anız ve pikniklerden kaynaklandığını belirterek, anız ve piknik ateşine karşı duyarlı olunmasını istedi.

İha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 17:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?