3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yapılan parka 'isim' krizi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yardımlarıyla Kozlu Sahil yolunda yapılan parka isim verilmesi krize neden oldu.

Gerçek ismine kavuşmayı bekleyen parka vatandaş geçici isim bulurken, Zonguldak Belediyesi tarafından “İstanbul Parkı” ismi, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Turhan Demirtaş'da “Cumhuriyet Parkı” ismi verilmesini istiyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın da desteğiyle Zonguldak Belediyesi tarafından Kozlu Sahil Yolu'nda yapılan park isim krizine neden oldu. Yeni yapılan park gerçek ismine kavuşana kadar Zonguldak'lılar tarafından “Kozlu Sahil Yolu Parkı” diye adlandırılırken, Zonguldak Belediyesi ve bazı meclis üyeleri, Başkan Topbaş'ın parkın yapımındaki desteklerine jest amacıyla “İstanbul Parkı” isminin verilmesini istiyor. CHP'li Belediye Meclis Üyesi Turhan Demirtaş, Zonguldak'ın Cumhuriyetin ilk şehri olmasını gerekçe göstererek, parka “Cumhuriyet Parkı” isminin verilmesi yönünde önerge verdi. Demirtaş, önergesinde, “Kadir beye fahri hemşerilik beratı verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Birde parka İstanbul parkı adı verilmesinin yanlış olacağını dile getirdim. Cumhuriyetimizi ve ona dayalı ilk kent olma onurumuzu, yarınlarda sadece zonguldak halkının belirli bir kesimine değil, Zonguldak'ı ziyaret edenlere de, çok daha geniş kitleler de, daha iyi iletebileceği ve yaşatabileceği düşenerek Parka, “Cumhuriyet Parkı” adının verilmesini uygun buluyor ve öneriyoruz” dedi.


Fen İşleri Müdürlüğü tarafından parka isim verilmesi hakkında yazı yazarak, Mayıs ayının ilk Belediye Meclisi Toplantısı'nda görüşüldü. Karara varılamayan 'isim' konusu, yeniden görüşülmek üzere Türlü İşler Komisyonu'na sevk edildi. Zonguldak'lılar, 12 Mayıs Pazartesi günü belediye meclis toplantısında yeniden görüşülecek isim konusunun bir an önce belirlenmesini istiyor.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 22:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erol KAZBACAK IP: 88.241.212.xxx Tarih : 8.05.2008 09:40:17

İstanbul Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ederim. Yerin yüzlerce metre altında bu ülkenin refahı için canlarını veren KARAELMAS şehitlerinin yakınlarını mutlu edecek bir isim vermek kimsenin aklına gelmiyormu?