3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yaralanan madenci taburcu oldu

Zonguldak'ta, maden ocağında meydana gelen göçükte yaralanan madencilerden biri taburcu edildi.

Madenci Sezgin Alagöz, göçük meydana geldiği an hem korktuğunu hem de heyecanlandığını söyledi.


Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü'ne bağlı Asma İşletmesi 5 nolu ocakta öğle saatlerinde 'arın' kayması sonucu göçük meydana geldi. Göçük altında kalan Sezgin Alagöz (24), İbrahim Çolak (22) ve Selçuk Albayrakoğlu (21) yaklaşık bir saat süren kurtarma çalışmaları sonucunda yaralı kurtarılarak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İbrahim Çolak'ın 2006 yılında kuruma giriş yaptığı öğrenildi.
2009 da işe başlayan maden işçisi Selçuk Albayrakoğlu'nun da sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi.


Yaralı madencileri ziyaret eden Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, göçüğün arın patlaması sonucu meydana geldiğini söyledi. Madencilikte bu tür arın patlamaları ve akabinde göçüklerin normal olduğunu belirten Muslu, şöyle konuştu: "Mesleğimizde arın kaymaları ve göçük olabiliyor. Kömür ve moloz yığınları arasında kalan üç arkadaşımız kısa sürede kurtarılarak hastaneye getirildi. Yaralanan madenci arkadaşlardan biri ameliyata alındı. Diğerlerinin sağlık durumu çok iyi."


ARKADAŞLARI GÖRÜNCE KORKUM AZALDI
Olayın ardından tedavi gören işçilerden Sezgin Alagöz taburcu edildi. Hastanenin Acil Servisi bölümünden çıkarken gazetecilerin sorularını cevaplayan Alagöz, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Aniden arın kaydı. Göçük olduğu zaman hem heyecanlandım hem de korktum. Arkadaşlarımı görünce korkum azaldı. Ocağa yeni giren madencilerdenim."

İha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 17:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
küboş IP: 88.238.120.xxx Tarih : 29.04.2009 20:32:26

hepinize çok geçmiş olsun!selçuk abicim sana ALLAHtan şifa dilerim!!!!