3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yardım kuyruğu uzadıkça uzadı

Zonguldak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sosyal güvencesi olmayan fakirlere 60-80 TL arasında para dağıtılıyor.


Yeşil kart sahibi fakir ve fukaranın müracaat etmesi halinde 60-80 TL arasında verilen yardım ücretinden faydalanmak isteyenler kent merkezindeki Vakıf Bank önünde uzun kuyruk oluşturdu. Sırası gelenler, polis ve güvenlik görevlileri gözetiminde bankaya alındı. Sıcak hava nedeniyle sırada bekleyenler zor anlar yaşadı. Kimileri yanındaki kağıtlardan kimileri ise peçete açarak güneşten korunmaya çalıştı.

Sabahın erken saatlerinden beri banka önünde beklemekten ve sıcaktan bunalan bazı vatandaşlar sıranın ihlal edildiği gerekçesiyle polis ve güvenlik görevlileriyle tartıştı. Kent merkezine 25 kilometre olan Seyfetler köyünden parası bulunmaması nedeniyle yürüyerek geldiğini söyleyen 46 yaşındaki Şaban Fidan, boş ceplerini dışarıya sarkıtarak hiç parası olmadığını gösterdi.

Kimsesi ve kalacak yeri olmadığını söyleyen Fidan, "Köyden yaya geldim. Yaklaşık dört beş saat yürüdüm. Bir iki saattir de burada bekliyorum. Bu çileye 60 TL için katlandım. Benim için bu bile büyük paradır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 17:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?