3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yarışmayı böyle tamamladı

Zonguldak'ta Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından yapılan yarışmalarda renkli görüntüler yaşandı.

 Bir kulübün oyuncusu, yarışmayı ayağından çıkan ayakkabısı ile tamamladı.
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından yapılan 2009 yılı Zonguldak Kulüplerarası Grup Yarışmaları'nda dereceye girenler sevinçten, kaybedenler ise üzüntüden ağladı. İlginç gösterilerin de yer aldığı yarışmada Minikler Geleneksel yarışmasında 3. sırada sahneye çıkan Fatsa Sakarya İlköğretim Okulu Gençlik Spor Kulübü'nün yarışmacılarından biri için iyi başlayan halk oyunu gösterisi hüzünle bitti.

Yarışmanın son saniyelerinde ayakkabısı ayağından çıkan öğrenci, hakemlerin karşısında ayağında sallanan
ayakkabısı ile oynayarak salondan ayrıldı. Ardından sahneye çıkan Amasya Eğitim Spor Kulübü'nün bir öğrencisinin de gösteri sırasında ayakkabı bağı çözüldü. Bağı çözülen yarışmacı da yarışmayı ayakkabı bağlarına basarak tamamladı. Büyükler Geleneksel kategorisinde sahneye çıkan yarışmacılar birbirlerinin üstlerine çıkarak sergiledikleri gösteride ilgi gördü. Yarışma sonunda yapılan derecelendirme ise bir oyuncusunun ayakkabısının bağı çıkmasına rağmen gösterisini sergileyen Fatsa Sakarya İlköğretim Okulu
Gençlik Spor Kulübü 82.40 puan alarak dereceye giremedi.


Bir oyuncusunun ayakkabı bağı çözülerek gösterisini sergileyen Amasya Eğitim Spor Kulübü ise, yarışmada 88.10 puan alarak kategori birincisi oldu. Minikler kategorisinde dereceye giremeyen Sakarya İlköğretim Okulu Gençlik Spor Kulübü öğrencileri yarışma sonunda kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Üzülen yarışmacıları antrenörleri teselli etti. Geleneksel dalda yapılan yarışmada çeşitli illerden gelen hakemlerin puanlamalarında göre Minikler Geleneksel Kategorisi'nde Amasya Eğitim Spor Kulübü 88.10 puan ile birinci oldu.

Yıldızlar Geleneksel Kategorisi'nde Trabzon Beşikdüzü Spor Kulübü 90.40 puan alarak birinciliği elde etti. Gençler Geleneksel Kategorisi'nde Tonya Spor Kulübü 90.20 puan alarak birinci oldu. Büyükler Kategorisi'nde ise Akçaabat Belediyesi Spor Kulübü 91.20 puan alarak birinci oldu.
Yarışma sonunda dereceye giren kulüplere kupaları verildi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 11:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?