3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yaşlı hasta bakım kursu açılacak

Zonguldak TSO, ZKÜ, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Yaşlıları Koruma ve Sosyal Hizmetleri Geliştirme Derneği'nce düzenlenen “Yaşlı ve Hasta Bakım Kursu”nun tanıtım toplantısı yapıldı.


Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ), Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Yaşlıları Koruma ve Sosyal Hizmetleri Geliştirme Derneği'nce düzenlenen “Yaşlı ve Hasta Bakım Kursu”nun tanıtım toplantısı Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi binasında yapıldı. Yaşlıları Koruma ve Sosyal Hizmetleri Geliştirme Derneği "YAŞ. SOS. DER” Başkanı Zeynep Yüksel Ünal, kendilerine 55 kişinin kurs görmek için başvurduğu belirterek, bunların sadece 15'inin kurs göreceğini söyledi. Sıradan bir işe girişte bile artık diploma, sertifika ve referansların sorulduğunu belirten Ünal, “Bu projede bir kez daha anladık ve herkes görsün ki, ev işleri, yemek, bulaşık, çocuk bakımı biz kadınların üzerindeyken yaşlı ve hasta bakımı da bizlere kalmış. Erkeklere de açık olan kursumuza aday bir erkek bile yok. Oysa yaşayanlar bilir ki erkek yaşlıya bakmak daha zor olduğu gibi talep de fazladır. Kadın kendi kendine yetebilir her yaşta, erkeğin ise biraz da doğası gereği yaşlılığı da hastalığı da zahmetli olur.

Ulusal Kadın Meclisleri toplantılarının 'Deneyim Paylaşımı' dediğimiz çalışma programları vardır. Her Kadın Meclisi Temsilcisi kendi ilinde yapılan çalışma, etkinlik ve projelerini anlatır. Diğer iller de bu projelerden yararlanır ve kendi illerinde benzerlerini yapmaya çalışırlar. Ben de Bursa'da uygulanan Hasta ve Özürlü Bakım Kursu'nu kendi ilgi alanım olan Yaşlı ve Hasta Bakım Kursu adı altında şehrimizin gereksinimleri doğrultusunda hazırlayarak, Yaşlıları Koruma ve Sosyal Hizmetleri Geliştirme Derneği'deki arkadaşlarımla ve Kadın Meclisi'ndeki çalışma arkadaşlarımla paylaştım. Sıradan bir işe girişte bile artık nerede çalıştığınız, diplomalarınız, sertifika ve referanslarınız sorulur. Bu kurs sonunda Milli Eğitim onaylı bir belgeye sahip olmak çok önemlidir. Bu nedenle son olarak Halk Eğitim Müdürlüğümüzü ziyaret ettik, projemizi anlattık. Zaten sürekli ve çeşitli kurslar düzenleyen Halk Eğitim Müdürlüğümüz bizden de desteklerini esirgemeyerek projemize ortak olmuşlardır. Umuyorum ve diliyorum ki bu proje devam edecek ve bize müracaat eden tüm adaylarımız bu kurstan yararlanacaklardır. Kursları başarı ile bitiren kursiyerlerimiz istidam edilebilirse projemiz tam anlamıyla amacına ulaşmış olacaktır. Kurs görmek amacıyla 55 kişi bizzat müracaat etmiş 6 kişi telefon ile başvurmuş, 28 kursiyer adayımız proje kriterlerine uygun bulunup değerlendirmeye alınmış, bu adaylarımızdan 15'i aldıkları puanlara göre kurs görmeye hak kazanmışlardır. İlk bakışta 15 kişi az gibi görülse de bu sayı sürdürülebilirlik açısından ve ilk etapta işe yerleştirilip istihdam edilmeleri bakımından yeterlidir” dedi.


Yaşlı ve Hasta Bakım Kursu'nun 19 Ocak 20009 tarihinde 15 kişi ile başlayacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 18:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatma IP: 78.168.66.xxx Tarih : 15.01.2009 20:42:27

bu kursu hafta sonu da yaparsanız biz çalışanlarında katılma şansı olur,ben öğretmenim ve bu konuda eğitim almak isterim.