5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Yaşlı kadına sahip çıktılar

Zonguldak’ta cilt ve damar kanseri nedeniyle 5 yıldır yatakta ölüme terk edilen 70 yaşındaki Kezban Çağlar’a AKP sahip çıktı. AKP Zonguldak Merkez İlçe Yönetimi ve Gençlik Kolları Yönetimi, Kezban Çağlar’a bakım sözünün yanı sıra kumanya ve buzdolabı yardımında bulundu.

Üzülmez Mahallesi Kemerbaca Sınır Sokak’taki evinde zihinsel özürlü kızıyla yaşayan Kezban Çağlar’ın tedavi edilebilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileriyle görüşeceklerini belirten AKP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Hamdi Uçar, "Kendi kızlarının bile bakmadığını öğrendiğimiz hastanın tedavi edilmesi için elimizden geleni yapacağız. Sağlıkçılarla konuşup gereken tedavi ve bakımın yapılmasını sağlayacağız. Göz göre göre bir insanı ölüme mahkum edemeyiz. En azından haftada iki defa sağlıkçıların eve gelip temel bakım ve tedavinin yapılması için gereken ne ise onu yapacağız" dedi.

Hasta eşinin ve özürlü kızının bakım ve tedavisini yaptırabilmek için yıllardır mücadele ettiğini anlatan Hasan Çağlar (74) ise yardım için teşekkür ederek, "Eşim 5 yıldır kanser. Doktorlar tedavisi mümkün değil diye hastaneye almıyor. Ben bile evde duramıyorum. Çünkü kokudan durulmuyor. Hastaneler de kabul etmeyince hastaya gelinim bakıyor. Günde bir defa bakmaya geliyor. Ben de oğlumun yanında kalıyorum. Kızımın durumu daha acı. Zihinsel özürlü olan Türkan ismindeki kızıma kapı komşumuz tecavüz etmiş. Kızın karnı şişince anladık ve çocuk 3 ay önce sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Zonguldak Çocuk Yuvası’na verdik. Tecavüz eden ahlaksız Adli Tıp Kurumu’nca tespit edildi. Mahkeme hala sürüyor. Bize bu konuda da yardım ederseniz sevinirim" diye konuştu.

zonguldak
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 14:23:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?