3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yaşlı kadınlar okuma yazma öğreniyor

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde, yaşları 53-74 arasında değişen 19 kadın okuma yazma öğreniyor.


Gökçebey Halk Eğitim Müdürlüğü'nün Ana-Kız Okula Kampanyası çerçevesinde 53-74 yaş arasında 19 kadın kitap ve gazete okuyabilmek için okuma yazma öğreniyor.


Erdal Satuk öğretmenliğinde okuma yazma öğrenen kadınlar, unutkanlıkları nedeniyle dersleri anlamakta zorlanıyor. Yaşlı kadınlardan biri, "Artık okuma yazma öğrenmek istiyoruz. Bu yaştan sonra da olsa kitap ve gazete okumayı çok istiyoruz. Yavaş yavaş okumaya da başladık" dedi.


Dersleri anlatmak da zorlanmasına rağmen ders vermekten memnun olduğunu ifade eden öğretmen Erdal Satuk da, "Gökçebey Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan okuma-yazma kursunda eğitmen olarak görev almam istendi. 15 kursiyerle kursa başladık, şu an 19 kursiyerimiz var. Bizim sınıfımızın yaş ortalaması 60 üzerinde olmasına rağmen dersler son derece verimli geçiyor" dedi. Yaş itibariyle bazı kursiyerlerde unutkanlık olduğunu anlatan Satuk, şöyle konuştu: "Bu nedenle zaman zaman zorlanıyorlar.

Yine de kursiyerlerimizin okuma-yazma, öğrenme gayreti bizi son derece memnun ediyor. Ortalama yaşın üzerinde olmalarına rağmen, burada olmaları ayrı güzel. Okuma yazmayı öğrenmeleri için elimizden gelen her çabayı gösteriyoruz."
Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere birinci kademe kurs belgesi verileceği belirtildi

İha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 16:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?