5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Yavuz Donat: Ben olsam gazeteci okullarını kaldırırım

Zonguldak’ta Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni ziyaret eden Gazeteci-Yazar Yavuz Donat, Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) yanlış sistemi nedeniyle gazeteci yetişemediğini belirterek, "Ben otorite ya da YÖK olsam, tüm gazetecilik okullarını kaldırım" dedi.


Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ve Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ile birlikte Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni ziyaret eden Gazeteci-Yazar Yavuz Donat, Dernek Başkanı Osman Sav, dernek yöneticileri ve çok sayıda üye ile uzun süre sohbet etti.

Gelişmiş batı ülkelerinde yerel medyanın ulusal medya için fidanlık olduğunu söyleyen Donat, "Buralarda yetişiyorlar ve ulusal medyalara gidiyorlar. Sistem hatalarının birincisi burada. Biz bunu beceremedik. İkinci hata, YÖK ile ilgili eğitim sistemiyle ilgili. Türkiye’de yaklaşık 12 gazetecilik bölümü var. YÖK’ün eğitim tarzıyla gazeteci yetişmiyor. Gereksiz dersleri yüklemişler. Ben otorite ya da YÖK olsam, tüm gazetecilik okullarını kaldırırdım. Gazetecilik okulunu bitirip bize gelenlerin çocuğunu stajyer olarak başlatıyoruz. Gençler için de üzücü bir olay, bizim için de. Okulda öğrendiği bilgiler bize lazım değil. O kokuyu alması lazım. Ders veren hocanın bunu vermesi mümkün değil" diye konuştu.

zonguldak
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 09:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?