3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yayla, gündemi değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla yerel ve genel gündemi değerlendirdi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Osman Yayla parti binasında yaptığı basın toplantısıyla gazetecilere yerel ve genel gündemi değerlendirdi.

Emeklilerin durumuna değinen CHP İl Başkanı Osman Yayla, yılın ikinci yarısı için emeklilere verilen 1.38 oranındaki maaş zammını kınadıklarını söyledi. Acilen emeklilere zam verilmesi gerektiğini söyleyen Yayla, emekliye nefes aldırılması gerektiğini ve bu konuda emeğin başkenti olan Zonguldak’ta siyasi iradeye acil çağrıda bulunduklarını ifade etti.


SBS sınavı, üniversite sınavı ve üniversite gençliğini değerlendiren Yayla, “SBS ve üniversite sınav sonuçları yeni açıklandı. Bu yıl 700 bini aşkın gencimiz üniversiteli olacak. Anne ve babaları kutluyoruz. Sınav sonuçları değerlendirildiğinde iktidarın kendini en başarılı saydığı eğitim sistemimizin ne halde olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. SBS sınavları neticesinde ilköğretimdeki durumun iyi olmadığı görülmüştür. Üniversite giriş sınavlarında 30 bin çocuğumuz sıfır çekmiştir. Bu yıl kat sayılar artırılmasa kontenjanlar dolmayacaktı bile. Eğitimde hepten geri gittiğimiz gerçeği ortadadır.

Kendimizi kandırmayalım. Bu ülke, bu gelecek hepimizin. Doğruları görelim, gerçekleri görelim ve çare üretelim. Eğitim öğretimde yığınla sorunlar vardır. Yurt, barınma sorunları, harç sorunları, maddi imkansızlıklar gibi ana sorunlar acil çözüm beklemektedir. En acı ve en büyüğü de okulu bitirince iş sorunu, aş sorunudur. Etrafımıza bakalım on binlerce üniversiteli işsiz. Bütün bunlara çare aranmalı. Üretilmelidir ve gelecek planlanmalıdır” dedi.


Yayla, Çin yönetimini Uygur Türkleri’ne yapmış oldukları zulümden dolayı kınadıklarını söyledi. CHP İl Başkanı Osman Yayla, “Doğu Türkistan’da soydaşımız Uygur Türklerine karşı bir kıyım, zulüm hareketi başlatılmıştır. Bizzat Çin güvenlik görevlilerinin de içinde bulunduğu bu eylemi başta Çin yönetimi ve dünya sadece seyretmektedir. Olaylarda 200’e yakın insan can vermiş binlercesi de yaralanmıştır. İnsanın en doğal hakkı, yaşama, can, mal güvenliğini koruma hakkıdır ki Çin’de yaşananlar bunun ötesinde bir vahşettir. Çin idaresini kınıyoruz. Bir an önce olaylara son verilmesini, bu noktada gereken tedbirlerin alınmasını, kıyımı, zulüm yapanlar kimlerse bulunup cezalandırılmalarını istiyoruz” dedi.


CHP İl Başkanı Osman Yayla en son olarak AK Parti kongresini değerlendirerek, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar’a başarılar diledi. Yayla, “AK Parti kongresinde seçilen arkadaşlara başarılar diliyorum. Bir seçim oldu Hamdi arkadaşımız yeniden başkan seçildi. İcraatlarının bu gösterdiğimiz rota içinde olmasını istiyoruz. Zonguldak için ve doğru olan her şeyin yanındayız” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 21:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?